PechaKucha Night Ostrava

Autor: Módní Blog

PechaKucha Night Ostrava tentokrát v domě umění Člověk by si řekl, kde jinde, než v domě umění, ale tohle opravdu není pravidlem. Stejně jako samotné umění je i PechaKucha Night unikátním a…

PechaKucha Night Ostrava tentokrát v domě umění

Člověk by si řekl, kde jinde, než v domě umění, ale tohle opravdu není pravidlem. Stejně jako samotné umění je i PechaKucha Night unikátním a osobitým projektem, který dokázal, že má opravdu co nabídnout. Předešlé ročníky, které se odehrály v areálu dolu Hlubina, v klubu Fabric a historickém kině Vesmír nadchly ostravskou veřejnost natolik, že se dočkaly i čtvrtého pokračování a určitě ne posledního. V minulých ročnících jste na PechaKucha Night mohli vidět například Studio Najbrt, tvůrce ostravského loga, ale také studio SIAL, autory známého vysílače na Ještědu a mnoho dalších talentovaných. 

Čtvrtý díl a také oslava prvních narozenin PechaKucha Night Ostrava

PechaKucha Night Ostrava vol. 4 byla zároveň jubilejní a to proto, že slavila první úspěšný rok. Účastnilo se jí mnoho skvělých umělců od mladých Minimon až po Petra Kvíčalu významné osobnosti české abstrakce. Jelikož jsem bohužel byla na PechaKucha poprvé, tak musím říct, že smekám. Všechno bylo opravdu skvěle zorganizované a ve mě se probudila moje touha po umění, která se kdysi někam vytratila. Mimo jiné jsem také osobně spatřila tvůrce Mattoni lahví, které pokaždé tak strašně ohlížím a nedají mi spát. A to myslím nejsem sama.

Kontroverzní i citová, taková byla PechaKucha Night

Atmosféra PechaKucha Night byla opravdu cítit uměním a hlavně všemi těmi osobnostmi prezentujících, kteří nám dávali něco ze sebe. Stejně jako jsem byla unesena fotografiemi Terezy Vlčkové, tak mě škovala dvojice Minimon a jejich Paula na tisíc způsobů. Myslím, že na ostravské PechaKucha Night si každý našel zalíbení v něčem jiném a doufám, že se bude i nadále rozrůstat a tito mladí lidé donutí Ostravu žít uměleckým životem naplno, stejně jak je tomu například v Praze.