Zalando.cz - recenze, tipy a slevové kupony

Zalando.cz je jedním z největších internetových obchodů s módou v celé Evropě. Česká republika patří od 28.6.2018 k zemím, jako je Německo, Rakousko, Polsko, Francie, Nizozemí, Skandinávské země a mnoho dalších, kde již několikátým rokem Zalando úspěšně působí. My Vám nyní přinášíme recenzi založenou na našich zkušenostech s nákupem na Zalando.cz a jeho srovnání s tuzemskou konkurencí. Kromě recenze najdete na této stránce i aktuální slevové kupony na Zalando.cz nebo praktické rady jak ušetřit či jak postupovat v případě, že chcete třeba svůj nákup vrátit.
  • Celkové hodnocení: 90 %
  • Přehlednost stránek: 90 %
  • Nabídka zboží: 97 %
  • Rychlost dodání: 85 %
  • Zákaznický servis: 87 %
  • [+] Velká nabídka zboží všech cenových kategorií
  • [+] Prodloužená lhůta 30 dnů na vrácení zboží zdarma
  • [+] Doprava zdarma na většinu nabízeného zboží
  • [−] V některých případech je doba dodání delší oproti tutzemské konkurenci

Slevové kupony na Zalando.cz - recenze, tipy a slevové kupony

  • Kozačky 20 % sleva

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis bibendum, lectus ut viverra rhoncus, dolor nunc faucibus libero, eget facilisis enim ipsum id lacus. Etiam dictum tincidunt diam. Etiam posuere lacus quis dolor.

    Zobrazit kupon

    Kupon: ACASDAS123

    Url zkopírována do schránky

Nabídka obchodu Zalando.cz

Pokud v něčem Zalando opravdu vyčnívá nad konkurencí, tak to je právě široká nabídka, která těží z mezinárodního zaměření obchodu. Na Zalando.cz najdete v současnosti více než 2000 módních značek z celého světa a přes 275 tisíc produktů. Je opravdu těžké si z široké nabídky nic nevybrat.

Stejně tak zajímavě, alespoň na nás, působí i cenová politika eshopu. Ta je široce zaměřená a nemáte problém si vybrat ze všech cenových kategorií. Na jednu stranu zde naleznete opravdu drahé kousky, klidně i za desítky tisíc korun (konkrétně máme na mysli kožené bundy), ale i cenově mnohem dostupnější zboží, obzvláště srovnáme-li s konkurenty, jako je Answear.cz nebo AboutYou.cz

Většina produktů až na několik vyjímek je focena na živých figurantech, což můžeme také rozhodně označit jako plus. Velice hezky také funguje vše po straně přehlednosti. Vždy máte u každého produktu napsané ty nejdůležitější informace a zajímavá je také funkce “podobné produkty” nebo “mohlo by se hodit”, které Vám navrhnou nejpodobnější alternativu z nabídky eshopu, respektive další věci, které se k danému kousku hodí.

Co byste měli vědět před nákupem

Zalando.cz nabízí dopravu zdarma na každé zboží bez omezení minimální hodnotou nákupu. Stejně tak je k dispozici vrácení zboží zdarma v prodloužené lhůtě 30 dnů nebo výměna zboží zdarma.

Dříve mohla trochu zamrzet absence platby “na dobírku”, která je v Česku stále tolik populární. Tento problém však již Zalando.cz vyřešilo a dobírka je jednou z možností, jak za svůj nákup zaplatit. Kromě toho si můžete vybrat z platby kartou online, platbou přes PayU, Paypalem, nebo převodem peněz na účet.

Obchodník slibuje u většiny zboží doručení v rámci 3 až 5 dnů (pracovních) službou PPL.

Naše zkušenosti s nákupem zboží

Zboží jsme objednali v pátek, před polednem. Pohyb po eshopu i následně v nákupním košíku byl svižný a příjemný, nikde se nevyskytla žádná nejasnost. Jako menší problém se může jevit pouze nutnost před odesláním objednávky provést registraci, kterou nemusí každý ocenit. Na druhou stranu musíme pochválit fakt, že nám od momentu registrace nepřišel jediný reklamní mail, s jejichž doručováním jsme nesouhlasili.

Rychlost a způsob dodání objednávky

Objednávku jsme provedli v pátek před polednem a Zalando.cz slibuje doručení během 3 až 5 pracovních dnů. Nakonec nám zboží dovezla přepravní služba PPL přesně pátý pracovní den od provedení objednávky. Sice se jedná o na dnešní poměry poměrně dlouhou doručovací lhůtu, lze to však omluvit nutností dovést zboží až z centrálního skladu v Německu. Také díky tomu má konec konců Zalando.cz tak širokou nabídku zboží.

Rychlost vrácení peněz

Vyzkoušeli jsme i to, za jak dlouho nám eshop vrátí peníze za zboží, které jsme se rozhodli vrátit. Připomínám, že na vrácení máte lhůtu 30 dnů. Zalando uvádí, že k vrácení peněz by mělo dojít do asi 20 dnů od odeslání vráceného zboží. V našem případě přišly peníze na účet přesně 14 dnů od odeslání vratky.

Vrácení zboží na Zalando.cz

Přesné podmínky toho, jak  je možné vrátit zboží z nákupu najdete zde. Obecně lze zboží, které jste si zakoupili zdarma vrátit do třiceti dnů od doručení zboží, zboží je možné pouze vátit, nikoliv vyměnit. Pokud je váš nákup poškozený, využíjte místo možnosti vrátit zboží reklamaci. Vrátit můžete i více objednávek ze Zalanda v jedné zásilce, pokud jste k nákupu využili dárkový poukaz, bude vám místo peněz vrácen kredit na zákaznický účet na Zalando.cz, pokud jste nákup zaplatili standardním způsobem, vrátí vám Zalando peníze zpět na bankovní účet do čtrnácti dnů. Vrátit svůj nákup můžete v administraci svého zákaznického účtu na Zalandu.

Reklamace na Zalando.cz

Reklamaci můžete využít, pokud je vaše zobží poškozené nebo objednávka není kompletní či některý zakoupený produkt má jiné parametry (velikost, barvu). Reklamační formulář můžete snadno vyplnit v administraci svého zákaznického účtu na Zalando.cz.

Kontaktní údaje na Zalando.cz

Všechny potřebné formuláře pro reklamaci nebo vrácení zboží najdete v administraci svého účtu na Zalando.cz, pokud chcete obchodníka kontaktovat přímo, můžete tak učinit třeba na bezplatné telefoní lince 800 023592. Kontaktovat zákaznickou podporu můžete také přes svůj zákaznický účet na Zalando.cz.

Jak ušetřit, slevové kupóny na Zalando.cz a další akce

Přestože je cenová hladina zboží na Zalando.cz dle našeho názoru mírně nižší než u podobných online konkurentů, najdou se i zde způsoby jak při nákupu ještě ušetřit.

Doporučujeme vždy zkontrolovat, zda neexistuje nějaký slevový kupón, který můžete ke svému nákupu využít. Zalando totiž slevové kódy vydává poměrně často a ušetřit můžete v některých případech až čtvrtinu ceny z objednávky. Slevové kupóny na Zalando najdete třeba zde. Nebo také výše na této stránce.

Historie obchodu Zalando

Zalando začalo psát svůj příběh v Německu v roce 2008 a původně se jednalo primárně o prodejce obuvi. Již ze začátku Zalando neskrývalo svoji inspiraci úspěšným online prodejcem obuvi v USA, firmou Zappos.com.

V roce 2009 započala firma svoji expanzi a spustila možnost doručení objednávky do Rakouska, následující rok byly spuštěné jazykové mutace eshopu v Nizozemí a Francii, k těm se do roka přidala i Velká Británie, Dánsko, Finsko, Norsko, Švédsko, Belgie, Španělsko, Polsko, Itálie a Švýcarsko.

Z čistého obchodníka z módou se tak začalo stávat tržiště, kde prodejci mohli nabízet své zboží pod záštitou Zalanda.

Srovnání s konkurencí

Protože je Zalando široce rozkročené napříč trhem s módou, těžko budeme hledat přímou konkurenci. Většina eshopů se zaměřuje buď na dražší a prémiové značky nebo naopak na levnější módu, Na Zalandu najdete v přibližně stejné míře zastoupené oba přístupy a nabídka obchodu tak pokrývá opravdu celou cenovou škálu.

Mezi největšími konkurenty však přesto můžeme zmínit český eshop Zoot, nebo zahraniční hráče v podobě Answear a AboutYou.

Zoot a Answear nabízejí pokrytí pobočkami a výdejnami po velkých městěch, máte tak možnost si zboží před samotným odběrem vyzkoušet a to co se vám nehodí nechat na pobočce. Zalandu tato možnost sice chybí, ale protože je vrácení zboží zdarma, bude vás to stát více jen o cestu na poštu.

AboutYou nabízí zase ve srovnání se Zalandem možnost vrácení zboží zdarma až do 100 dnů od nákupu, ale místo pošty budete muset balík zanést na odběrné místo PPL, které často v menších městech chybí.

Tip: Kromě nákupu na Zalando.cz doporučujeme vyzkoušet i Zalando-lounge.cz (recenze Zalando-lounge.cz je zde), kde je omezená nabídka produktů s výraznou slevou přes 50 %. Nabídka těchto slevových akcí se každý týden obměňuje.

Závěr

Zalando je zajímavou volbou pro všechny, kdo nakupují módu online, velkou výhodu spatřujeme v širokém sortimentu, který zahrnuje všechny cenové kategorie. Vrácení zboží zdarma a doprava zdarma by se sice ve světle největších konkurentů Zalanda mohly zdát již jako samozřejmost, při pohledu na celý online trh s módou tomu však tak rozhodně není.