10 způsobů, jak uvázat šátek, #2

Autor: Módní Blog

1. Zatočený had Tenhle typ vázání šátku je ideální pro stávající období, protože jak můžeš vidět, příliš se s ním neohřeješ:). To ale vůbec nevadí, protože přišlo jaro a nastávající týden…

1. Zatočený had

Tenhle typ vázání šátku je ideální pro stávající období, protože jak můžeš vidět, příliš se s ním neohřeješ:). To ale vůbec nevadí, protože přišlo jaro a nastávající týden slibuje až letní teploty! Tuhle dekoraci můžeš vzít téměř ke všemu, nejlíp ale uděláš, když ji zkombinuješ s nějakým elegantnějším oblečením. Pro vytvoření je ideální podlouhlý (a hodně dlouhý) šál.

2. Skládačka

Skvělý typ vázání šátku pro slečny s labutím krkem! Těm, kdo mají krčky o něco kratší bych jej příliš nedoporučovala, jelikož ještě více opticky zkrátí a nikdo by se ve svém vlastním šátku určitě nechtěl utopit:). Na pohled složitá variace, ale stačí když mrkneš na návod a uvidíš, že za chvíli budeš v obraze!

3. Šátek místo gumičky

Blíží se léto – to znamená slunce, pláže, koupaliště a barvy. Do takového období se experiment, jako je výměna šátku za gumičku do vlasů, perfektně hodí! Slečny s kratšími vlasy mohou nechat cípy volně vlát, nebo je společně s vlasy zamotat do vzhledného drdolu, naopak ženy s dlouhou hřívou mohou zkusit zaplést šátek spolu s vlasy do copu. Příjemná letní změna nemyslíš?:)

4. Dva v jednom

Při vytváření tohoto typu vázanky se naučíš rovnou dva! Oba jsou ale opravdu jednoduché a pokud se ti nebude zamlouvat krok číslo dvě, můžeš s klidem zůstat u jedničky. Nejdříve si vytvoříš takvaný falešný uzel a vzniklé cípy potom jednoduše napůl prostrčíš za onen uzel a napůl je přes něj necháš ležet.

— Šálu si můžete vybrat online a zároveň při jejím nákupu ušetřit. Třeba se slevovým kódem Zoot nebo kupónem na Bibloo.cz —

5. Pletenec

Já osobně jsem tenhle typ vázání šátku neznala a když jsem přišla na způsob, jak ho smotat, udělalo mi velkou radost, jak skvěle vypadá výsledek! Jednoduchá a elegantní záležitost, pro jejíž vytvoření je opět vhodnější dlouhý šátek. Navíc se dá nosit i v zimě, protože tě zaručeně zahřeje!

6. Hippie style

Další typ hodící se nejlépe na léto, někam k vodě nebo na barbecue party, zkrátka tam, kde je pohoda! Šátek vypadá skvěle s jemně zvlněnými vlasy a nepotřebuješ na něj zádný speciální návod. Stačí když uděláš jeden nebo dva jednoduché uzlíky, které můžeš podle nálady třeba ještě šátek ozdobit nějakou broží. Vybírej barvy, které se pěkně hodí k tvým vlasům.

7. Zauzluj se

Takto uvázaný šátek se opět hodí spíš k elegantnímu oblečení. Může ti dobře posloužit například jako dekorace k šatům do divadla a podobně. Uzel můžeš umísťovat v různé výšce, pokud se ovšem rozhodneš pro nižší polohu, máš možnost stáhnout šátek na ramena a vznikne tak vázání, které vypadá zase trošku jinak. Máš zkrátka tisíce možností. 🙂

8. Špiónka

No řekni sama, stačí ještě nasadit velké černé brýle a je z tebe špionka jako ze starých amerických filmů. 🙂 K vytvoření budeš potřebovat větší čtvercový šátek, který jednoduše omotáš kolem hlavy a vzadu za krkem zavážeš. Pokud tedy chystáš nějakou tajnou misi, tenhle šátek je pro tebe to pravé!

9. Trocha asymetrie

Tento obrázek je důkazem toho, že můžeš sama, díky vlastní fantazii, vytvářet nejrůznější patvary šátků. Nemusíš se toho bát, protože ono to vždycky nějak dopadne a třeba to ve výsledku bude vypadat i dobře! Že si umíš sama od sebe pouze omotat šálu kolem krku? Po přečtení mých dvou článků o vázání šátků a šál už ses určitě něčemu přiučila, tak směle do toho a nezapomeň mi poslat fotky svých výtvorů!:)

10. Opasek na závěr

Šátek totiž nemusí nutně patřit pouze na krk nebo na hlavu. Zkus někdy vyměnit tradiční kožený pásek za dlouhý šátek a myslím, že budeš mile překvapená, jak tvé oblečení bude najednou vypadat jinak. Můžeš ho buďto klasicky prostrčit očky na kalhotách či kraťasích. Pokud máš na sobě šaty, můžeš jej ležérně uvázat v pase.