Nemáte doma místo na samostatnou šatnu? Nevadí!

Autor: modniblog.cz

Máte opravdu stylový šatník, plný těch nejlepších módních kousků, ale nevíte, kam s nimi? Pak nemusíte zoufat, protože i bez toho, abyste měli ve svém domě nebo bytě na svou…

Co když doma nemáte místo na šatnu?

Máte opravdu stylový šatník, plný těch nejlepších módních kousků, ale nevíte, kam s nimi? Pak nemusíte zoufat, protože i bez toho, abyste měli ve svém domě nebo bytě na svou módní kolekci samostnantou místnost, je možné mít obrovský úložný prostor pro všechny vaše módní kousky. Díky pár chytrým trikům totiž můžete vykouzlit spoustu místa i s omezeným prostorem i rozpočtem. K tomu, abyste maximalizovali váš úložný prostor totiž nemusíte mít drahý nábytek na míru, stačí jen trocha kreativity.

Internet je plný skvělé inspirace a díky tomu, že dnes většina internetových obchodů zasílá po celé Evropě, není problém sehnat cokoli. Sociální sítě jsou plné zajímavé inspirace, která vám může pomoci najít přesně takový styl, který se vám ve vaší ložnici bude líbit. Asi nejlepší sociální sítí pro čerpání inspirace je Pinterest, kde najdete nepřeberné množství designů a zajímavých vychytávek, na které byste ani nepomysleli. A samozřejmě nesmíme vynechat ani Instagram, který je pro interiérovou inspiraci také skvělým místem.

Šatní skříň jako součást interiéru

Pokud si myslíte, že šatní skříň, ať už samostatně stojící nebo vestavná, nemůže být ozdobou interiéru, jste na omylu. Stejně jako například knihovny, i šatní skříně se mohou stát místo nudného objektu ozdobou vašeho interiéru. Hlavní částí skříní, které byste měli věnovat pozornost, jsou její přední dvířka. Ta totiž určují její celkový design a proto by to měla být první věc, kterou se pokusíte vylepšit. Zkuste je třeba polepit kvalitní tapetou se zajímavým motivem, který dobře zapadne ke zbytku místnosti. Pokud máte interiér v rustikálním stylu, může být dobrý nápad vzít štětec a dveře ručně obarvit.

Kromě vylepšení designu dveří také pomůžou výsledný dojem z vaší šatní skříně vytvořit stylové úchyty nebo madla. Obvykle mají skříně úchyty v univerzálním designu, který postrádá osobitost. To můžete napravit zakoupením stylových úchytů, které mohou být kovové, dřevěné nebo keramické. Díky vhodné kombinaci úchytů s designem dvířek budete najednou mít stylovou šatní skříň, ale tím její vylepšení nekončí.

Šatna součástí interiéru.

Hlavní je praktický vnitřek

Kromě toho, že díky estetickým vylepšením bude vaše šatní skříň lépe zapadat do interiéru a nebude vypadat jako pěst na oko, je ještě důležitější její praktičnost a množství vnitřního úložného prostoru. Často bývají nevyužité spodní části šatních skříní. Přidáním nízkých poliček nebo zásuvky na kolejnicích můžete z této často nevyužité části skříně udělat praktický botník nebo prostor na další kousky, které nosíte jen v sezoně.

Horní část skříní bývá také často ponechána jen tak, ale dá se použít jako skvělé místo pro vaše klobouky a další příslušenství, jako jsou šály nebo svetry. Pokud se pro vás skříň příliš vysoká, nemusíte mít schůdky, které zbytečně zabírají místo. Pro dosažení vyšších oblastí skříně bohatě postačí třeba praktická lavice, kterou můžete použít při ranním obouvání. V této kombinaci tak využijete celou výšku vaší skříně naplno.

Jak vidíte, vylepšit váš interiér a získat z vaší šatní skříně maximum prostoru není nic složitého a také to nemusí stát moc peněz. Navíc je trocha kreativní činnosti také skvělá zábava, kterou v pohodě zvládnete během víkendu. A s výsledkem se můžete pochlubit všem okolo na Instagramu.