5 kroků ke krásné pleti

Autor: dana

Krásná pleť je snem všech žen, slečen i dívek. Ovšem ani ty nejdražší kosmetické přípravky nemohou zaručit bezchybnou pleť, pokud o ni nebudete správně pečovat. Zkuste proto vsadit na několik…

Tipy jak pečovat o pleť.

Krásná pleť je snem všech žen, slečen i dívek. Ovšem ani ty nejdražší kosmetické přípravky nemohou zaručit bezchybnou pleť, pokud o ni nebudete správně pečovat. Zkuste proto vsadit na několik jednoduchých kroků, které vám ke krásné pleti pomohou snadno pomoci.

5 kroků ke krásné pleti. Které to jsou? 

Jakou péči tedy své pleti dopřát, aby působila krásně, svěže a mladistvě? 

Základem je čištění

Tím vůbec nejdůležitějším krokem ke krásné pleti je její důkladné čištění a odličování. Ideálně byste svou pleť měla čistit a odličovat 2x denně, tedy každé ráno a večer. Ranní čištění pleti mnoho žen nepovažuje za tak důležité. Ovšem i během noci se na naší pleti hromadí nečistoty a maz, které je zapotřebí z pleti ráno odstranit. Pokud byste tak neučinila, tyto nečistoty by vaši pleť zatěžovaly po celý den, než byste je večer odlíčila. Ranní čištění pleti tedy rozhodně nepodceňujte. Čištění pleti nepodceňujte ani tehdy, když se zrovna nenalíčíte. I tak je zapotřebí pleť před spaním zbavit všech nečistot, aby se mohla během noci krásně zregenerovat. 

Na ranní a večerní čištění pleti si vyhraďte dostatek času a celý proces si v klidu užijte. Rychlé odlíčení pomocí jednoho vatového tamponku, které je hotové za pár vteřin, není úplně to pravé. K čištění a odličování zvolte takovou kosmetiku, která odpovídá požadavkům vaší pleti. 

Nevsázejte ovšem pouze na běžné čištění a odličování. Jednou za čas je dopřejte své pleti hloubkovou očistu. Tedy čištění pleti pomocí peelingů a čisticích masek. Takové kosmetické produkty zbaví pleť odumřelých kožních buněk, uvolní ucpané póry a zanechají pleť nádherně hebkou a zářivou.

Pokud míváte problémy s příliš citlivou pokožkou nebo zkrátka jen preferujete výrobky na přírodní bázi, můžete k čištění pokožky využít olivové mýdlo.

Tip: Před a po čištění opláchněte pleť vodou, která má přiměřenou teplotu. Příliš horká voda by mohla vaši pokožku podráždit. Naopak příliš studená voda neumožní pokožku změkčit, a tak ji snadněji odlíčit

Dostatek pitné vody.

Dodržování pitného režimu

Na pravidelný příjem tekutin se velmi často zapomíná. Ovšem správný pitný režim má na výsledný vzhled naší pleti velký vliv. 

Pitný režim pomáhá pokožce udržet si správnou míru hydratace. Dehydratace je jednou z příčin, která vede ke vzniku vrásek, mdlé pleti a nedokonalostem. Zároveň dehydratace vede k bolestem hlavy a celkové únavě organismu. Dodržování pitného režimu je pro fungování celého organismu opravdu velmi důležité. 

Ne vždy se nám daří pitný režim dodržovat. Kávu ani extrémně přeslazené limonády totiž nemůžeme do našeho denního příjmu tekutin tak úplně počítat. Přednost dávejte spíše vodě a neslazeným nápojům.

S pravidelným příjmem tekutin vám například mohou pomoci nejrůznější aplikace, které vás během dne průběžně upozorní, že je čas se napít.

Chraňte svou pleť

Aby vaše pleť působila krásně a mladistvě co nejdéle, je zapotřebí ji chránit. Chránit před nejrůznějšími vnějšími vlivy. Mráz, vítr i slunce mohou vaši pokožku trvale poškodit. Obzvláště s blížícím se létem je důležité klást velký důraz na ochranu pleti před slunečními paprsky. Opálená pleť sice vypadá hezky, ale časté slunění vede k rychlejšímu stárnutí pleti. Vždy se proto snažte svou pleť chránit před slunečním zářením vhodným kosmetickým produktem s dostatečným faktorem. 

Obličejová maska.

Extra péče

Občas můžete své pleti dopřát extra péči a potěšit tak ji i sebe. Můžete vyzkoušet domácí masáž obličeje či obličejovou jógu. Nebo si můžete zkusit vyrobit domácí masku, a společně s vaší dcerou či maminkou si tak udělat hezké holčičí odpoledne. Takovéte přírodní masky jsou velice jednoduché na přípravu a přesto překvapivě efektivní.

Skvělé účinky má na pleť například také sauna, která pomáhá pleť čistit, uvolňovat ucpané póry a odstraňovat odumřelé kožní buňky. Proces saunování působí jako skvělá prevence proti stárnutí pleti i pokožky celého těla.

Zbytečně se nestresujte

Že vše je dobré dělat s mírou a že nic se nemá přehánět platí i v péči o pleť. Zbytečně se nestresujte, pokud se na vaší pleti objeví nový pupínek či vráska. Na vaší ženskosti a půvabu vám to rozhodně neubere. Pečuje o svou pleť s radostí a neberte to jako nucenou povinnost. Psychika a stres totiž může mít na naši pleť negativní účinky. Zkuste proto péči o svou pleť proměnit v příjemný rituál, který vás bude bavit, a ne nudit.