5 tipů na skvělou letní obuv

Autor: dana

S blížícím se létem začíná většina žen řešit hned několik otázek, týkajících se módy. A právě o jedné takové otázce je nadcházející článek. Tedy o otázce, jaké si pořídit boty…

5 tipů na nejlepší letní obuv.

S blížícím se létem začíná většina žen řešit hned několik otázek, týkajících se módy. A právě o jedné takové otázce je nadcházející článek. Tedy o otázce, jaké si pořídit boty na léto. 

Tenisky, lodičky, baleríny, žabky nebo sandálky. V létě se zaručeně najdou vhodné příležitosti pro všechny tyto typy obuvi. Po jakých botách na léto tedy sáhnout? 

Móda současné doby je opravdu velmi pestrá a rozmanitá. Stejně tak je to i s nabídkou bot. Jen těžko bychom proto vybraly jedny jediné boty, které by nám vystačily na celé léto. Každá žena chce mít pro jistotu hned několik párů, které může různě střídat a kombinovat s letními outfity ze svého šatníku. 

Pojďme se společně podívat na to, jaké varianty a možnosti nám léto přináší. 

Pohodlí především

Pravidlo, že pro krásu se musí trpět, už opravdu nemusí platit. Současný trh nabízí nepřeberné množství nádherných a stylových letních bot, které jsou zároveň velmi pohodlné. Ne každé ženě ovšem sedne stejný typ obuvi, proto je zapotřebí nepodcenit výběr. 

Zvolíte-li kvalitní materiál a vhodný tvar, mohou být i lodičky na vysokém podpatku jako bačkůrky. Pravdou ovšem zůstává, že pokud chcete mít ve svém botníku opravdu pohodlný kousek, rozhodně nesmíte zapomenout na tenisky. Ty se dají hojně využít téměř celý rok. 

Nesmrtelné plátěnky

Tenisky jsou sice skvělou volbou na letní túry, večerní procházky doprovázené chladnějším počasím nebo na letní festivaly. V létě je však velká část dní, kdy je na tenisky příliš horko. V tu chvíli nastává ideální čas sáhnout po plátěnkách. Ty jsou o něco vzdušnější a zároveň se skvěle hodí ke každému outfitu. Bílé elegantní plátěnky lze vynést k letním šatům, džínám a tričku, šortkám a mikině nebo například i ke sportovnímu oblečení. Jedná se zkrátka o boty, které byste si na léto rozhodně měly pořídit. 

Plátěná obuv na léto.

Dámou v každé situaci

Plátěnky a tenisky ale rozhodně nejsou jedinou možností, která se vám v létě nabízí. Ba naopak. Léto je, co se obuvi týče, nejrozmanitějším obdobím. Kamenné obchody a e-shopy se před létem plní nevídanou spoustou nádherných letních bot, ze které se dá jen velmi těžko vybrat.

Nejvíce vyhledávanými a kupovanými bývají espadrilky. Ty má ve svém botníku snad každá žena, dívka i slečna. Jedná se o vděčnou obuv, kterou lze stejně, jako tomu je u plátěnek, nosit ke každému outfitu. Přitom jsou velmi pohodlné a stylové. 

Z těch o něco vzdušnějších a otevřenějších bot jsou velmi oblíbené letní sandálky nebo pantoflíčky. Sandálky nemusí být pouze bez podpatku. Naopak. Čím dál více oblíbené začínají být sandálky s podpatkem. Společně s letními šaty a malou kabelkou přes rameno nebo do ruky tvoří přímo božský celek. 

Letní obuv na podpadku.

Nebojte se extravagance

Při výběru letní obuvi je důležité hledět také na barvu, vzor a motiv. Většina z nás často sáhne po střídmějších a univerzálnějších variantách, jež se dají snáze kombinovat. Nebojte se ale dát přednost i extravagantnějším modelů. Možná byste byli překvapeni, s kolika outfity se dají takové tygrované balerínky, blyštivé sandálky nebo metalické pantofle kombinovat. 

Extravagance se nemusí výhradně týkat pouze motivů, ale také způsobu provedení obuvi. Kupříkladu pantofle se šněrováním okolo nohy a vysoké platformy bývají hitem léta. Dejte těmto botám šanci i vy. 

Léto na pláži

Opomenout rozhodně nesmíme ani obuv, kterou nosíme především na dovolených, u bazénu nebo na zahradě. Tam bychom totiž blyštivé sandálky na podpatku a tygrované balerínky příliš nevyužily. Naopak takové pohodlné žabky a sportovní pantofle jsou jasným vítězem. Vypadají skvěle, jsou pohodlné a pro rychlé nazutí velmi praktické. 

Letní obuv na pláž.

A jaký typ obuvi preferujete v létě vy? Jsou to spíše balerínky neutrálních tónů, třpytivé sandálky nebo pohodlné žabky?