České outdoorové značky

Autor: dana

Outdoorové oblečení se obzvlášť v poslední době stalo velmi žádaným zbožím. Můžeme být proto skutečně hrdí, že existuje i několik českých značek, které na trh kvalitní outdoorové oblečení přináší. Které…

Jaké outdoorové značky vznikly v česku?

Outdoorové oblečení se obzvlášť v poslední době stalo velmi žádaným zbožím. Můžeme být proto skutečně hrdí, že existuje i několik českých značek, které na trh kvalitní outdoorové oblečení přináší. Které to jsou? To se dozvíte v následujícím článku.

Díky situaci, která momentálně hýbe celým světem, vyměnila většina z nás společenské události za pobyt v přírodě. Kvalitní, a přitom komfortní outdoorové oblečení se proto stalo nepostradatelnou součástí našich šatníků. Internetové obchody jsou v posledních měsících doslova zahlceny poptávkou po sportovním zboží. O to radostnější to mohou být nákupy, když při pořizování sportovního oblečení můžeme v této nelehké době podpořit české výrobce. Protože nač kupovat outdoorové oblečení původem ze zahraničí, když kvalitní, precizně zpracované a vysoce komfortní oblečení můžeme sehnat i u nás.

České outdoorové oblečení

Přinášíme vám seznam 5 českých značek, které se zaměřují právě na výše zmiňované outdoorové oblečení a vše, co je s tímto tématem spojeno. Některé z nich možná sami znáte. Nebo u nich dokonce již nakupujete.

10 českých značek, které nabízí outdoorové oblečení:

1. Kama

Kama je rodinná firma s dlouholetou tradicí. Na českém trhu působí již od roku 1989, kdy začala pouze jako menší výroba. Momentálně exportuje své zboží do zhruba do 27 států po celém světě. Kama nabízí sportovní oblečení pro ženy, muže i děti. Na své si zde přijdou běžci, lyžaři, snowboardisté i zimní nadšenci.

Sportovní oblečení z česka.

2. Hannah

Outdoorové oblečení, vybavení a doplňky pro všechny – to je Hannah. Věděli jste, že tato jedinečná značka pochází z České republiky? A jen málokdo by možná tipoval, že za vznikem takto úspěšné značky stojí jedna velká milovnice přírody a aktivního životního stylu.

Hana Zachariášová se v roce 1991 společně se svými přáteli rozhodla založit vlastní firmu, která by se specializovala právě na sportovní oblečení a výbavu. Samotný nápad se zrodil ve chvíli, kdy Hana společně se svými kamarády v osmdesátých letech minulého století trávila veškerý svůj volný čas ve skalách. Lezení bylo její životní vášní. Tehdejší doba ovšem nenabízela takové vybavení a oblečení pro sportovce, které by si Hana představovala. A tak se rozhodla vzít vše do svých rukou.

Vybavení pro lezce z česka.

3. High Point

High Point je další českou úspěšnou značkou, která přináší svým zákazníkům outdoor oblečení a výbavu již několik let. Z nabídky této značky si jistě vyberou ženy i muži všech věkových kategorií. Značka High Point je součástí mnoha expedic po celém světě. Oblečení a doplňky značky High Point jsou odzkoušené řadou známých sportovců, horolezců i dobrodruhů. Vysoká kvalita, precizní zpracování a nejnovější technologie jsou tedy pro tuto značku naprostou prioritou.

4. Direct Alpine

Direct Alpine – další uznávaná značka, o které jsme možná netušili, odkud pochází. Stejně, jako všechny výše uvedené, i tato značka přináší svým zákazníkům prvotřídní outdoorové oblečení. Velký zájem o toto oblečení není pouze v České republice, ale například také ve Švýcarsku, Rakousku nebo Německu. To o vysokých kvalitách značky Direct Alpine vypovídá své.

5.  Sir Joseph

Český specialista, který se zabývá výrobou péřového expedičního vybavení. To je Sir Joseph. Značka Sir Joseph upřednostňuje kvalitu před kvantitou a spíše, než na velké množství vyrobených outdoorových kousků, se zaměřuje na výrobu takového oblečení a doplňků, které dokážou obstát i v extrémních podmínkách.

6. Husky

Nějaké vybavení od značky Husky má doma nejspíše každý z nás. Méně lidí však tuší, že se jedná o velice úspěšnou značku původem z České republiky. Husky se zaměřuje na výrobu a vývoj vybevaní pro pobyt v přírodě, asi největší pozornost si zaslouží velice kvalitní spacáky a stany od značky Husky. Produkty značky Husky můžete zakoupit v podstatě v každém obchodě se sportovním vybavením nebo přímo v originálním eshopu značky Huskycz.cz.

7. Alpinepro

Česká značka sportovního oblečení, Alpinepro, již několikátým rokem obléká český olympíjský tým. Vedle značky Husky nebo Hannah se jedná asi o nejznámnější outdoorovou značku z České republiky. Značka Alpinepro vznikla v roce 1994 v České republice a jejími zakladateli byli Václav Hrbek a Vladislav Fedoš. Značka si získala rychle oblibu a sportovní produkty pro letní i zimní aktivní trávení čase se začala prodívat ve více než 20 zemích světa. Velké popularitě se pravidelně také těší speciální limitovanmé kolekce, které jsou navrhované k různým speciálním příležitostem (jako jsou třeba Olympijské hry). Produkty této značky můžete nalézt mimojiné také ve specializovaném eshopu Alpinepro.cz.

8. Bushman

Značka Bushman vznikla v Česku, ale první impuls přišel v hlavě Jindřicha Melichara při jeho cestách po Austrálii. V porovnání s ostatními značkami, které prezentujeme v našem článku, je Bushamn o poznání dražší značka. Vyšší cena produktů Busman je však kompenzována kvalitou zpracování s důrazem na pohodlí a spolehlivost. Produkty značky Busman nejsou nijak výrazné, vizuálně působí spíše decentně, avšak to je právě aspekt této značky, který pravidelní a dlouholetí zákazníci oceňují. Pokud s touto značkou nemáte osobní zkušenost, budete pravděpodobně vidět pouze drahé výrobky s ne příliš originálním designem, pokud však nějaký výrobek Bushman vyzkoušíte, věříme, že svůj názor můžete značně přehodnotit.

Bushman, značka z Austrálie.

9. Pinguin

Pinguin možná není tak známou značkou, ale rozhodně se jedná o obdobně významnou outdoorovou značku, jako jsou konkurenti v podobě Husky nebo Alpinepro. Populární jsou především spacáky a stany Pinguin nebo také další outdoorové nezbytnosti, jako je campingové nádobí nebo plynové vařiče. Pinguin je také nejspíše nejstarší outdoorovou značkou z česka, která přežila až do dnešní doby, vznik Pinguin se datuje až do roku 1989.

10. Klimatex

Klimatex se zaměřuje především na technologické zpracování outdoorového oblečení a na výrobu tzv. funkčního oblečení. Produkty klimatex tak ve velké míře napomíhají rychlému odvodu potu a zachování pohodlí při sportu. Cílem značky Klimatex jsou všichni sportovci, ale hlavní zaměření je na běžce a na cyklisty.