Džíny pro každou postavu, aneb které denimky vám budou slušet?

Autor: Módní Blog

Džíny byly, jsou a budou nepostradatelnou součástí šatníků žen a dívek. Jedná se o univerzální kousek oblečení, který můžete nosit prakticky kamkoli a k čemukoli – stačí si dát záležet s výběrem…

Džíny byly, jsou a budou nepostradatelnou součástí šatníků žen a dívek. Jedná se o univerzální kousek oblečení, který můžete nosit prakticky kamkoli a k čemukoli – stačí si dát záležet s výběrem správné kombinace a dokonalý outfit je rázem na světě. Nutno podotknout, že nejsou džíny jako džíny a že rozhodně nelze tento oděv házet do jednoho pytle. Rovněž platí, že ne všechny džíny sluší každé ženě – při výběru je třeba přemýšlet a zvolit takový střih i barvu, která dokonale sedne vaší postavě a ukáže vaše proporce v tom nejlepším světle. Pojďme si dnes společně říci, mezi jakými typy lze vlastně vybírat a zkusme společnými silami najít ty pravé denimky právě pro vás!

Džíny musí hlavně dobře sedět!

Při výběru nových džínů pamatujte na jedno zásadní pravidlo: musí vám padnout jako ulité. Soukat se do o číslo menšího modelu s vidinou dokonale vypasovaného zadečku není ta nejlepší volba, stejně jako volit džíny o několik čísel větší jen proto, že vám mnohem déle vydrží. Chcete-li v džínech vypadat skvěle a upoutat na sebe pozornost, pak si musíte vybrat takový kousek, který pro vás bude maximálně pohodlný a jehož číslo bude odpovídat vašim proporcím. A teď už se konečně pojďme podívat na jednotlivé typy džínů, mezi kterými jistě najdete ty pravé i pro svou postavu.

shutterstock_114522094

  1. Boyfriend džíny

Hitem současné doby jsou tzv. boyfriendky, neboli džíny s lehce sníženým rozkrokem. Cílem tohoto modelu je dodat vám takový vzhled, jako byste se ráno při oblékání ještě v polospánku omylem nasoukala do džínů vašeho přítele. Tyto džíny poznáte nejen díky sníženému sedu, ale i ohrnutým nohavicím, pro které jsou typické. Boyfriendky nejvíce padnou ženám a dívkám, které mají spíše chlapeckou postavu – jestliže jste ji až do dnešního dne brala jako velké mínus, oblečte si boyfriend džíny a okamžitě změníte názor. Vyhnout by se jim naopak měly ženy a dívky s většími proporcemi – těm by boyfriendky dvakrát nelichotily.

—Při Výběru džín můžete v některých eshopech ušetřit. Zkuste využít třeba slevový kód na Answear.—

  1. Slim džíny

Slim džíny – nebo hovorově slimky – jsou často označovány jako džíny pro modelky a to především díky svému úzkému střihu. Možná jste se až do dnešního dne držela předsudků, že si je díky této přezdívce nemůžete dovolit. Není to pravda. Pokud se slimky vyberou správně, pak dokážou zalichotit úplně každé postavě – tedy i takové, kde jsou viditelná kila navíc. Slim džíny poznáte již na první pohled, neboť jsou velmi úzké a mají stejně úzké nohavice. Určitě se jim nemusí vyhýbat ženy a dívky s dokonalou postavou, stejně jako něžné pohlaví krev a mlíko – v tomto případě si jen dovolíme doporučit volit tmavější odstíny, které opticky zeštíhlují a pomohou vám tak schovat pár kilo navíc.

shutterstock_151520138

  1. Zvonové džíny

Není nikdo, kdo by si nepamatoval populární zvonáče, které byly obrovským hitem především v 70. letech. Tehdy je nosil úplně každý a to jak ženy, tak i muži. Možná jste v této době nežila, ovšem i tak vás jistě potěšíme skutečností, že se zvonové džíny pomalu vrací na módní špici a dostávají se do podvědomí stále širšího okruhu lidí. Tyto džíny hravě vyváží širší boky, za které se nemusíte stydět a poznáte je především díky širokým nohavicím. Pokud se rozhodnete nosit zvonáče, dovolíme si jen podotknout, ať se ve svém zájmu vyhnete vyšisování, které zbytečně přidává nechtěná kila.