HLADCE I OBRACE

Autor: Módní Blog

Oblečení nestačí. V módě jde o každý detail a naše vlasy jsou podstatnou součástí. Účes může celý outfit podtrhnout a zároveň pohřbít. Je tady lekce pletení. Možná vás to babička učila.…

Dokonalý rybí cop chce cvik

Oblečení nestačí. V módě jde o každý detail a naše vlasy jsou podstatnou součástí. Účes může celý outfit podtrhnout a zároveň pohřbít. Je tady lekce pletení.

Možná vás to babička učila. Jednou hladce, dvakrát obrace. Základní smyčka a pak dva způsoby, jakým očka nabíráte. V pletení copů je to dost podobné. Taky záleží na každé smyčce, provlečení a očku. Špatně utáhlé očko může působit stejně rušivě na svetru, jako špatně utáhnutý pramen vlasů v copu. Přesto ten základní ze tří pramenů ovládáme. Jde o snadné proplétání prstů, do jehož rytmu se lehce dostaneme. A stejně tak se můžete dostat do rytmu složitějších copů, tady je výběr dvou nejhezčích.

RYBA, RYBA, RYBA

Návodů na rybí cop je na internetu spoustu, přesto každému trvá, než si ty správné pohyby uvědomí a začne plést plynule. Potíž je v tom, že najednou musíte jinak zkoordinovat ruce, a to vás může zpočátku mást. Musíte pevně držet dva prameny a odebírat si z nich jednotlivé pramínky a křížit je. Rybí cop však skutečně stojí za naučení. Působí elegantně a velice pracně. Pokud si jej však párkrát zkusíte, budete už prameny křížit automaticky.

Ve zkratce: Dva prameny. Z prvního odeberete malý pramínek a přidáte k druhému. Z druhého odeberete malý pramínek a přidáte k prvnímu. Překřižujete tak dlouho, až se dostane ke konečkům.

COP Z PĚTI PRAMENŮ

Cop z pěti pramenů slaví poslední dobou rozmach. Opět se s jeho návody plní internet a všichni po téhle pletýnce touží. Není divu, vypadá skvostně. Tentokrát však doporučujeme rozdělit vlasy do tenkých gumiček, protože udržet v ruce pět pramenů je nad síly začátečníků.

Ve zkratce: Rozdělíme vlasy na pět pramenů (můžeme je dát do tenkých gumiček). Pleteme od krajního pramene, překládáme ho pod vedlejší pramen, pak nad další pramen, pod další pramen a končíme nad posledním pramenem. A opakujeme a opakujeme.

Tip: Pro lepší péči o vlasy jistě oceníte slevový kód Ageo na nákup drogerie.