Jaké módní kabelky se aktuálně nosí?

Autor: modniblog.cz

Trendy se neustále mění. Co bylo v kurzu loni, se již letos nenosí. A naopak. Pokud se chcete oblékat podle posledních trendů, je třeba vše neustále sledovat. Přečtěte si, jaké…

Jaké kabelky se aktuálně nosí?

Trendy se neustále mění. Co bylo v kurzu loni, se již letos nenosí. A naopak. Pokud se chcete oblékat podle posledních trendů, je třeba vše neustále sledovat. Přečtěte si, jaké módní kabelky se aktuálně nosí a nechte se inspirovat. Prozradíme vám, jaké konkrétní střihy a barvy by vám v letošním roce neměly uniknout. 

Crossbody kabelky se těší velké oblibě

Letošní rok patří kabelkám přes rameno, kterým se jinak také říká crossbody kabelky. V kurzu jsou přitom takové modely nejrůznějších velikostí – od nejmenších, až po opravdu prostorné. Oblíbené jsou například crossbody kabelky Guess, které jsou k dostání v nejrůznějších barevných provedeních. Za zmínku stojí také crossbody kabelky s výrazným zdobením, které každý outfit pozvednou na novou úroveň. 

Čím menší, tím lepší

V letošním roce se do popředí dostaly takzvané mini kabelky. Jedná se o opravdu drobná zavazadla. Už na první pohled přitom poznáte, že se do nich vejde možná tak pár drobných nebo klíče. Z praktického hlediska se proto nejedná o nic světoborného, na druhou stranu estetickou funkci plní na jedničku. Mini kabelky využijete například při romantické večeři nebo procházce ve dvou.

Čím menší tím lepší.

Kabelky ve tvaru pytle

Pytlové kabelky jsou trendy již několik sezón a jinak tomu nebude ani v letošním roce. Kabelky ve tvaru pytle přitom mohou mít mnoho podob. Některé ženy je upřednostňují v podobě crossbody kabelky, jiné nedají dopustit na velké pytlové kabelky, do kterých se vejde vše potřebné. 

Peří a vzor kohoutí stopy

Pokud se nebojíte trošky extravagance, můžete se inspirovat kabelkami zdobenými peřím. A nezáleží přitom na tom, zda vsadíte na to pravé, nebo jen jeho napodobeninu. Kabelku s peřím vytváří například ikonický módní dům Valentino a takový kousek vypadá skutečně originálně. 

Letošní kabelky také ovládl vzor kohoutí stopy, který se ostatně objevuje i u dalších módních kousků. Variabilita tohoto vzoru je přitom v podstatě nekonečná a kohoutí stopa se může skládat z drobných i opravdu velkých vzorů. Vypadá elegantně, moderně a na kabelce se bude zkrátka a jednoduše vyjímat. 

Jakou si vybrat barvu? 

Většina českých žen nejčastěji sahá po černé nebo béžové klasice. V případě kabelek se jedná o sázku na jistotu. Takto barevné kabelky se totiž velmi jednoduše kombinují s ostatními kousky. 

Pokud ale chcete trochu zaexperimentovat, nebojte se ani výraznějších módních doplňků. Letošní podzim například ovládla oranžová, která se objevuje právě i u kabelek. Vsadit však můžete i na další výrazné odstíny, jako je například žlutá nebo červená. 

Jakou barvu kabelky zvolit?

Jaké módní značky by vám neměly uniknout?

Módní kabelky najdete v kolekcích nejrůznějších značek. Do jejich navrhování se v dnešní době nepouštějí jen zvučné módní domy, ale také konfekční značky, které nabízí kabelky za rozumné ceny. Na druhou stranu právě kabelka symbolizuje módní doplněk, do kterého nejedna žena ráda investuje.

Pokud na poli značkových kabelek tápete, doporučujeme postupovat systematicky. Prohlédněte si nabídku významných značek, jako je například Guess, Gucci, Michael Kors a další a získejte představu o stylu a cenové relaci dané značky. Díky tomu na začátku alespoň částečně zúžíte váš výběr a celý nákup vám nezabere takové množství času.