Jaký typ sukně se nejlépe hodí k vaší postavě? 

Autor: dana

Pouzdrová, áčková nebo plisovaná? Dámy, víte, jaký typ sukně se nejlépe hodí k vaší postavě? Inspirovat se můžete v následujícím článku.  Příchod jara dokonale vybízí k tomu, abychom obměnily dlouhé…

Jaký typ sukně se nejlépe hodí k vaší postavě?

Pouzdrová, áčková nebo plisovaná? Dámy, víte, jaký typ sukně se nejlépe hodí k vaší postavě? Inspirovat se můžete v následujícím článku. 

Příchod jara dokonale vybízí k tomu, abychom obměnily dlouhé džíny za lichotivé sukně. Ovšem vybrat dobře padnoucí sukni nemusí být vždy úplně snadné. 

Sukně podle postavy

Po jaké tedy sáhnout sukni, abychom podtrhly naše přednosti, a naopak lehce upozadily naše nedostatky? Neboť dobře padnoucí sukně hravě schová všechny nedokonalosti a nechá krásně vyniknout naši ženskost. 

  • Elegantní pouzdrová sukně pro všechny typy postav
  • Nestárnoucí klasika v podobě áčkové sukně
  • Plisovaná sukně jako trend posledních let

Barevné skuně se vzory.

Elegantní pouzdrová sukně pro všechny typy postav

Alespoň jednu elegantní pouzdrovou sukni by měla mít ve svém šatníku každá žena. Jedná se o univerzální sukni, která sluší všem typům postavy a společně s vysokými lodičkami působí naprosto fantasticky. 

Pouzdrová sukně nádherně sedne všem ženám s postavou přesýpacích hodin. Ženy s takovou postavou si mohou dovolit sáhnout i po upnutější pouzdrové sukni, která tak krásně podtrhne jejich štíhlý pas. Stejně tak bude pouzdrová sukně vypadat naprosto senzačně na postavě s plnějšími křivkami, kde naopak nádherně podtrhne smyslné ženské tvary. Co se týče materiálu, tak ten by měl být v případě plnoštíhlých postav spíše jemnější a poddajnější. 

Pouzdrová sukně ke kolenům navíc dokáže opticky prodloužit nohy, což jistě ocení všechny ženy. 

Pouzdrové sukně.

Nestárnoucí klasika v podobě áčkové sukně

Sukně do áčka, stejně jako ta pouzdrová, sluší všem ženám. Je ovšem důležité dbát na podstatné detaily. U postavy ve tvaru hrušky a přesýpacích hodin áčková sukně skvěle zdůrazní štíhlý pas a rafinovaně schová větší boky. U postavy ve tvaru jablka zase sukně díky rozšířenému spodku odvede pozornost od problémové partie, za kterou je považováno břicho. Postava ve tvaru jablka by se ovšem měla vyhýbat plisovaným áčkovým sukním nebo těm, které jsou u břicha hodně zdobené či nabírané. To by naopak mohlo k této problémové partii pozornost zbytečně přilákat.

Perfektně budou působit na výše zmíněných typech postav sukně jen jemně do áčka, které jsou ušity ze splývavé a lehké látky nebo áčkové sukně do pasu s délkou do půli stehen. Díky těmto sukním krásně vyniknou vaše štíhlé nohy a drobné nedokonalosti budou schovány. 

Naopak chlapecká postava si může dovolit zvolit jakoukoliv extravagantnější áčkovou sukni s divočejšími vzory. Taková sukně bude na chlapeckém postavě působit žensky a půvabně. 

Plisovaná sukně jako trend posledních let

Plisované sukně jsou naprostým módním hitem posledních let. Nosí se od mini po midi délku. Skvěle padnou především štíhlým a chlapeckým postavám. Dobře zvolený střih může vypadat skvěle i na ženách s plnoštíhlou postavou. Výhodou těchto sukní je, že je můžete doplnit elegantní halenkou a lodičkami, ale i ležérním tričkem s teniskami. Zkrátka se jedná o univerzální módní kousek na jaro, letí i podzim, který by rovněž neměl chybět v dámském šatníku. 

Plísovaná skuně

A jakému typu sukně dáváte přednost vy?