JEAN PAUL GAULTIER pro LEVI’S

Autor: Módní Blog

Značka Levi's® a věhlasný módní návrhář Jean Paul Gaultier představili v rámci Paris Fashion Week společnou pánskou džínovou kolekci na jaro/léto 2010 pro Maison Jean Paul Gaultier. Francouzský návrhář a milovník…

Značka Levi’s® a věhlasný módní návrhář Jean Paul Gaultier představili v rámci Paris Fashion Week společnou pánskou džínovou kolekci na jaro/léto 2010 pro Maison Jean Paul Gaultier.

Francouzský návrhář a milovník levisek propojil typický vzhled pětsetjedniček se svým proslaveným volnomyšlenkářským stylem.

„Levi’s® představuje americký sen, je to legenda, jsou to originální džíny. Bylo pro mne potěšením navrhnout vlastní verzi pětsetjedniček“, říká Jean-Paul Gaultier.

Klasické džíny a džísky byly ozvláštněny známými motivy módního domu Maison Gaultier – například námořnickými proužky a bondáž pásky.

Sám jsem věrným zákazníkem Levi’s právě pro svou kvalitu a originalitu. Z kolekce podzim/zima mám džíny se švy, které jdou od boku přes kolena až k nártu. Moc se mi líbí a jsem s nimi nadmíru spokojený. Je pravda, že džíny teda dělat umí!

Vynikající jsou i jejich denimová trika a košile. Musím přiznat, že jejich evropský eshop je úžasný. Můžete si vytvořit i vlastní look, je to opravdu působivé. Stejně tak personál v pražských prodejnách je vstřícný a dobře poradí. Necpali mi věci, které mi evidentně nebyly, ani ty, které jsem nechtěl. Naopak mi pomohli vybrat skvělé kousky. Kromě toho to byly krásné slečny… Vážně můžu jen doporučit navštívit jednu z prodejen buď na Václavském náměstí nebo v Palladiu, nebudete litovat.

Na závěr ještě připomínám, že nová kolekce je v prodeji již od ledna 2010.

Džíny jsou fenomén, a to je jim přes 135 let. Mr. Levi Strauss první levisky patentoval v roce 1873. Od pracovních kalhot pro zlatokopy se dostaly až na přehlídková mola a do kolekcí nejznámějších návrhářů. Yves Saint Laurent dokonce prohlásil, že lituje jediné věci, a to, že nevymyslel džíny.

Nejznámější a nejrozšířenější džíny na světě jsou Levi’s® 501®. Prodalo se jich více než 4 miliardy kusů a časopis Time je zvolil oděvem 20. století. Od svého vytvoření v roce 1890 se příliš nezměnily – každý rok sice nové aktuální barvy, ale tvar téměř stejný. Nemění se ani jejich nejvýraznější znak – poklopec s pěti knoflíky.

Nyní přicházejí Levi’s® 501® FOR WOMEN. Tvar je uzpůsoben ženskému tělu – mají snížený pas pouze se 4 knoflíčky a jsou lehce rozšířené v bocích, takže dokonale sedí. Trend chlapeckého vzhledu nebo „džín po příteli“ nosí například Katie Holmes, Lindsay Lohan či Gwen Stefani.

levi.com

Praha: OC Chodov, OC Nový Smíchov, OC Metropole Zličín, OC Letňany, OC Palladium, Václavské Náměstí 30, OC Arkády Pankrác Brno: Galerie Vaňkovka Ostrava: OC Futurum