Karl Lagerfeld: 5 nejzajímavějších faktů a informací

Autor: dana

Od smrti Karla Lagerfelda již uplynuly více než dva roky. My vám nyní přinášíme 5 nejzajímavějších faktů, které byste o jeho životě rozhodně měli vědět.  Světově uznávaný módní návrhář, kreativní…

Zajílavosti o Karlu Lungerfeldovi.

Od smrti Karla Lagerfelda již uplynuly více než dva roky. My vám nyní přinášíme 5 nejzajímavějších faktů, které byste o jeho životě rozhodně měli vědět. 

Světově uznávaný módní návrhář, kreativní ředitel tří oděvních značek a velmi dobrý obchodník. To byl Karl Lagerfeld, který před dvěma lety zemřel. Kdo vlastně byl tento muž, kterého jedni milovali a druzí mu nemohli přijít na jméno?

Karl Lagerfeld

Jedinečný, nezapomenutelný a nepřehlédnutelný. I tak by se dal popsat Karl Lagerfeld, kterého zná celý svět. Díky své netradiční image se zapsal do paměti naprosto všem. A to i těm, kterým móda nic neříká. Svou vizáží se zkrátka nedal přehlédnout.

5 nejzajímavějších faktů o Karlu Lagerfeldovi

Přinášíme vám 5 zajímavých faktů, které jste o tomto vždy upraveném muži v tmavých brýlích s bílým ohonem možná nevěděli. 

Naprosto miloval svou kočku

Karl Lagerfeld naprosto zbožňoval svou kočku Choupette. Možná až moc. Sám Karl totiž prohlásil, že pokud by to bylo legální, se svojí kočkou by se bez váhání oženil. Jelikož chtěl své kočce dopřát opravdu jenom to nejlepší, platil jí dvě služebnice, které se o ní staraly. 

Kočka Choupette byla dokonce ztvárněna v několika kolekcích značky Karl Lagerfeld. Například jako motiv na kabelkách, tričkách či jako přívěsek. O obyčejné kočce se tedy rozhodne mluvit nedá. 

Nezaměnitelná image

Karl byl velice výstřední a jen velmi těžko zaměnitelný. Už bychom si ho zřejmě ani nedokázali představit jinak, než s tmavými brýlemi a bílými vlasy staženými do ohonu

Fotografie z mládí zachycují Lagerfelda s dlouhými a tmavými kudrnatými vlasy. Těch ovšem začal mít Karl v 70. letech dost a raději si je stáhl do perfektně upraveného culíku. Právě tak vznikla osobitá image, která se stala symbolem Karla Lagerfelda. V 90. letech začal navíc Karl šedivět. Své šediny si však nikdy neobarvil. 

Milovník knih

Karl Lagerfeld byl velkým milovníkem knih. Vlastnil jich až přes 300 000. Velmi zajímavý byl i způsob, jakým knihy rovnal. Aby při čtení hřbetu knih nemusel zbytečně naklánět hlavu, byly všechny knihy vyskládány naležato. Zkrátka tak jak byl netradiční on, byla netradiční i jeho knihovna. 

Upřímnost nadevše

Karl byl velmi upřímný. Možná někdy až moc. O Pippě Middleton se nebál říct, že se mu příliš nelíbí její obličej a o zpěvačce Adele zase prohlásil, že je vlastně celkem tlustá.  Zkrátka servítky si tento muž rozhodně nebral. 

Nejasnosti ohledně data narození

Karl dokonce popíral své vlastní datum narození. Všude uvedené datum 10. září 1933 prý není pravdivé. Sám Karl uváděl, že se narodil až o 5 let později. Zda se nedokázal smířit s vlastním věkem, nebo jeho datum narození bylo opravdu uvedeno špatně, to lze jen těžko odhadovat. 

Světový úspěch

Ať už byl Karl Lagerfeld jakýkoliv, světové úspěchy se mu ovšem rozhodně upřít nedají. Byl to obchodník, který dokázal pod svým jménem prodávat nejen oblečení, ale i knihy nebo dokonce plyšové hračky. Vytvořil logo značky Chanel, a i když byl ve věčném sporu s organizací na ochranu zvířat PETA kvůli používání kožešin, jeho modely si zamiloval celý svět. Byla to zkrátka velká módní ikona, kterou teď někdo jen velmi těžko nahradí.