KDYŽ SLUNCE SVÍTÍ NAD HLAVOU

Autor: Módní Blog

Slunce k létu neodmyslitelně patří a jinak bychom to ani nechtěli. Před jeho ostrými paprsky však musíme chránit své oči. A samozřejmě nám to taky musí slušet. Slunečních brýlí je na…

Chraňte své oči, nehleďte jen na styl

Slunce k létu neodmyslitelně patří a jinak bychom to ani nechtěli. Před jeho ostrými paprsky však musíme chránit své oči. A samozřejmě nám to taky musí slušet.

Slunečních brýlí je na trhu skutečně požehnaně, přednost však vždy mají novinky. Letos představili módní návrháři několik trendů. A jedno je spojuje. Nebude to nuda.

Výrazné barvy a střihy vévodí pro letošní jaro/léto, a proto ani nešlo očekávat, že bychom se dočkali kolekce fádních slunečních brýlí. Naopak. Trendem jsou brýle co nejvýraznější. Plastové obroučky všech barev, kulaté brýle z dovolené Harryho Pottera, geometrické barvy, neonové barvy, které v roce 2013 milujeme, oblíbení letci, kočky, kolekce pro sezónu jaro/léto 2013 má jednoduše co nabídnout.

PÁR PRAVD O SLUNEČNÍCH BRÝLÍCH

Přestože jsou sluneční brýle skvělý módní doplněk, slouží i k naší ochraně. Proto je nutné zopakovat si pár základních pouček o brýlích a nevrhnout se na první obroučky, které zahlédnete.

Obecně platí, že obruba by měla korespondovat s tvarem očnic a krýt oči ve všech místech. Růžové či modré skla můžou být zábava, ale za volant rozhodně nepatří, pro řidiče se doporučují skla hnědá, tmavě zelená či šedá, a to kvůli minimálnímu zkreslení barev.

Na brýlích hledejte značku EEC, to je potvrzení, že brýle dokážou dostatečně pohlcovat jednotlivá UV záření. Brýle by měli mít opravdu funkční UV filtr do 400 nanometrů.

–> Tip: Můžete využít slevový kód Kasa.cz nebo slevový kupón Euronics.

TRENDY NA ROK 2013

Jak už jsme zmínili výše, letos to prostě bude dravé. Opět se vrací sluneční brýle ve tvaru kočičího oka. Měla je Audrey Hepburn, teď jsou kočky z nás!

Kdo se nebojí, nejenže může do lesa, ale může si taky pořídit kulaté obroučky ve stylu šedesátých let, kdy v nich okouzloval svět John Lennon.

Hodiny geometrie nás letos skutečně neminou v žádné oblasti týkající se módy. Brýle se objevují hranaté, zaoblené, ve všech tvarech, jaké vás napadnou.

Letos prostě budete vidět. Ale u brýlí nezapomínejte, že potřebujete vidět i přes ně.