Olympijská kolekce od Alpine Pro

Autor: Módní Blog

O čem je tedy řeč? Ano je to olympijská kolekce ušitá přesně na míru našim sportovcům. Na vývoji této netradiční kolekce se podíleli nejen návrháři jak je tomu zvykem, ale…

O čem je tedy řeč? Ano je to olympijská kolekce ušitá přesně na míru našim sportovcům. Na vývoji této netradiční kolekce se podíleli nejen návrháři jak je tomu zvykem, ale také sportovci a proto je šitá dokonale na míru. V odborné komisi zasedli, šéf české mise František Dvořák, olympijská vítězka Kateřina Neumannová, krasobruslař Tomáš Verner, skifař Ondřej Synek, parkurová jezdkyně Natálie Roučková a módní návrhářka Alpine Pro Lucie Kuříková.

A vzešla z toho opravdu stylová záležitost. Nemyslíte?

 

A pozor, nejedná se jen tak o obyčejnou kombinézu. Skýtá přednosti, ze kterých je nadšen samotný František Dvořák, který celou komisi vedl. Nápaditý a stylový design kolekce se skládá z motivů olympijských kruhů a zároveň zachovává národní barvy. Je zde patrně vidět oproštění se od klasických konzervativních designů, což je velké plus pro tuto kolekci.

A aby toho nebylo málo kolekce je vyroben z ekologicky šetrných materiálů a její část se vyráběla v ČR, konkrétně ve Valašském Meziříčí.Využity jsou především materiály, jejichž technologie je šetrná k životnímu prostředí. Za zmínku stojí zejména káva a kukuřice, ze kterých vznikají unikátní vlákna pro funkční materiály pro odvod potu a izolaci. Materiály z kávy testoval na Mount Everestu přední český horolezec Petr Mašek, kukuřičné triko (vyrobené z materiálů, které používají i jezdci Formule 1) zkoušel krasobruslař Tomáš Verner.

Tato kolekce se skládá z 31 částí, kdy hlavní set je „nástupní“, ve kterém sportovci budou nastupovat při úvodním a závěrečném ceremoniálu na Olympijských hrách ve Vencouveru 2010. Dále pak set, ve kterém si budou přebírat medaile. Nedílnou součástí jsou také sportovní tašky, čepice, peněženky, dokladovky a jiné maličkosti, které jsou však pro sportovce důležité a jsou neoddělitelnou součástí vybavení.