Kožešinové boty 2010

Autor: Módní Blog

Kůže a kožichy kam se podíváš Správně padnoucí kožich chrání obyvatele zvířecí říše před mrazy zimních dní bezchybně, tak proč jej nevyužit i pro tvé pohodlí? Tím spíše když se…

Kůže a kožichy kam se podíváš

Správně padnoucí kožich chrání obyvatele zvířecí říše před mrazy zimních dní bezchybně, tak proč jej nevyužit i pro tvé pohodlí? Tím spíše když se letos s kožešinovým oblečením a doplňky doslova roztrhl pytel. Podzimní a zimní kolekce snad každého módního domu je přinejmenším šmrncnuta alespoň kouskem hřejivého materiálu. A kromě kabátů a vest si návrháři velice oblíbili kožešinové boty.

Kožešinové boty roztomilé i divoké

Na výběr je nepřeberné množství typů, díky čemuž se kožešinové boty řadí do kolonky s nálepkou velmi univerzální obuv. Zapoj je do svého outfitu a může z tebe být třeba roztomilý zimní králíček. Nebo ti srdce sálá nespoutanou divokostí našich předků? I pro tebe se najde vhodný model, například z kolekce Roberta Cavalliho. Se správnou kombinací oblečení je pak z tebe nespoutaná divoška (a jsi-li pořádně odvážná, výsledný pocit dokonáš ještě zvířecí pokrývkou hlavy).

Jak kožešinové boty nosit?

Pro jednoduchý a elegantní vzhled zvol kotníkové boty na podpatku pokrytézepředu jemnou vrstvou kožešiny v kombinaci s úzkými kalhotami nebo některou ze sukní z nabídek podzimních kolekcí. Jdeš-li po onom divočejším vzezření, kozačky pod kolena s hustší kožešinou budou pro tebe tou správnou volbou.

 

Holka s kožešinovýma botama z Himalájí?

Dej si však pozor, jestli ti padnou do oka tzv. mukluky. Pokud jsi zatím neměla tu čest, jsou to boty vysoké ke kolenům s opravdu hustou kožešinou z dlouhých chlupů, které jsou dělány po vzoru eskymáckých bot. Varovný hlas módních guru říká, ať to při jejich nošení nepřeháníš s dalšími kožešinovými doplňky. Může se totiž stát, že místo elegantní dívky skončíš jako yetti. A předpokládám, že připomínat mytického himalájského lidoopa svému okolí nechceš. Sluší se ještě podotknout, že kožešinové boty sice můžeš sehnat z pravé kožešiny, často už však návrháři dávají přednost umělým náhražkám (jež mají mimochodem lepší vlastnosti než kožešiny pravé). Není tedy třeba svolávat demonstrace a nic ti nebrání vyrazit do obchodu pro jedny elegantní kožešinové boty.

Ať už ti padnou do oka jakékoliv boty s kožichem tak téměř všechyny druhy si můžeš pořídit se slevou na eObuv.cz za rozumnou cenu.