Kulma na vlasy pro dokonalé vlny na každou příležitost: Jak vybrat tu pravou?

Autor: modniblog.cz

Krásné lokny jsou snem nejedné ženy. Zejména, pokud máte rovné vlasy. Vlny jsou navíc ideálním účesem pro každou příležitost a zvládnete ho vytvořit za pár minut i sami doma. Celé…

Výběr kulmy na vlasy.

Krásné lokny jsou snem nejedné ženy. Zejména, pokud máte rovné vlasy. Vlny jsou navíc ideálním účesem pro každou příležitost a zvládnete ho vytvořit za pár minut i sami doma. Celé tajemství dokonalých vln se skrývá ve správné kulmě. Jak ji vybrat?

Výběr kulmy na vlasy se začíná tím, že si sami ujasníte, jaký typ vln chcete dosáhnout. Toužíte po velkých vlnách, které vlasům dodají objem, po malých princeznovských lokýnkách, nebo třeba po vlnách v tzv. stylu mořské panny? Podle toho, po jakých vlnách toužíte budete následně vybírat tvar kulmy na vlasy. Ovšem dbát pak musíte i na její povrch či teplotu, abyste si zbytečně vlasy při stylingu neničili.

Povrch kulmy pro váš typ vlasů

Povrh kulmy byste měli přizpůsobit také tomu, jaký máte typ vlasů.

  • Keramická kulma na vlasy je vhodná pro všechny typy vlasů. Její výhodou je, že se rychle zahřeje a rovnoměrně rozloží teplotu, takže vlasy budou hezky klouzat a nebudou se při natáčení zadrhávat.
  • Titanová kulma na vlasy patří k nejlehčím a nejtrvanlivějším. Skvěle se hodí pro hrubší, husté a nepoddajné vlasy.
  • Turmalínová kulma na vlasy je nejvhodnější pro jemné vlasy a dosáhnete s ní skvělých výsledků i při nižších teplotách. Navíc turmalínový povrch vyzařuje záporné ionty a infračervené teplo, díky čemu vaše vlasy zůstanou lesklé a hydratované bez krepatění.

Klasickou klešťovou nebo automatickou kulmu?

Co se týče typu kulmy, dnes už máte na výběr opravdu velké množství od těch klasických klešťových, přes kónické až po automatické.

  • Klešťová kulma je nejjednodušší pro manipulaci a vytvoříte s ní pravidelné vlny.
  • Kónická kulma má tvar jehlanu zužujícího se ke špičce. Vytvoříte s ní přirozenější vlny, ale manipulace s ní je trochu náročnější a chce cvik.
  • Automatická kulma je snadná pro manipulaci, jelikož stačí vlas zachytit do kulmy u konečku a kulma si jej sama navine.
  • Trojkulma vám pomůže s vytvořením vln jako z 30 let a vypadá jako 3 menší kulmy přilepené k sobě. Je snadná na manipulaci, avšak trochu náročnější na čas, pokud chcete opravdu precizní vlny.

Co do velikosti vln můžete volit kulmy s průměrem do 19 mm, nebo třeba velké s průměrem nad 28 mm. Menší jsou vhodnější na kratší vlasy a pro vytvoření prsténkových kudrlinek, ty větší zase pro ležérní maxi vlny.

Zaměřte se na teplotu při kulmování

Je známo, že tepelná úprava vlasy ničí. Je proto velmi důležité před každým tepelným stylingem vlasy nejen chránit odpovídajícím produktem, ale také mít na přístroji nastavenou správnou teplotu. 

  • Teplota do 150 °C je ideální pro křehké a poškozené vlasy.
  • Teplota do 200 °C je vhodná pro normální vlasy.

Teplotu do 240 °C používejte při hrubých a nepoddajných vlasech.