Malá příručka pro velkou zimu

Autor: Módní Blog

Zima útočí, vzhůru do boje Slibovaná invaze sněhových vloček skutečně proběhla a i největší zimní skeptici (jichž já jsem přinejmenším generálem) si pomalu musí přiznat, že zima je tady. Nekonečné…

Zima útočí, vzhůru do boje

Slibovaná invaze sněhových vloček skutečně proběhla a i největší zimní skeptici (jichž já jsem přinejmenším generálem) si pomalu musí přiznat, že zima je tady. Nekonečné bílo za okny by se snad ještě dalo svést na něco jiného (havárie letadla s moukou; mimozemšťané; atd..), ale stačí vystrčit paty z domu (co paty, stačí i ony pověstné dva prstíčky) a hned se pozná, že podzim dostal nakládačku a pakoval se do teplejších krajin. Slušný člověk, a předpokládám, že většina z vás se řadí mezi slušné lidi, má teď dvě možnosti:

1.       Zazimovat se a přečkat zimu v jakési variantě zvířecího zimního spánku.

2.       Obrnit se trpělivostí, fénem či jiným rozpouštěčem sněhu a modlit se za oblevu. A číst Módní blog, kde se dozvíš, jak zimu přežít bez újmy fyzické i psychické.

(Popravdě se v koutě krčí ještě nenápadná třetí možnost, a to že sněhovou nadílku vítáš s jásotem. Je ovšem tak nepravděpodobná, že si nezaslouží vlastní odrážku). Nicméně. Úvod máme odbytý, vzhůru přežívat zimu!

Pánské čepice pro zimu a co s nimi

Když jsme byli malí, maminky nám v zimě na hlavy narážely co nejinfantilnější a nejprapodivněji vypadající zimní čepice. Pak jsme trochu vyrostli, oprostili se od jejich vlivu a na protest samozřejmě chodili v zimě bez čepky. A následně trpěli zmrzlou hlavou (přinejmenším můj případ, ale věřím, že v tom nebudu sám). Je tedy zřejmé, že v tuhých mrazech se bez zimní čepice obejít nedá, ale cokoliv si na hlavu zase nenarazíš, že? Máš-li v plánu nemít z hlavy kostku ledu a zároveň chceš ukázat, že se vyznáš, sáhni po tradičním kulichovi (beanie čepice). Tento věrný kousek je letos na výsluní a k jeho výhodám rozhodně patří, že je zkombinovatelný téměř s jakýmkoliv stylem oblékání. To máme tradiční, ale stále funkční a za všech okolností slušivou čepici. Kdo jí konkuruje?

Ušanka, náhlavník, traperská čepice…

…nebo jak ji vlastně nazvat? Ruku v ruce s letošními (pod)zimními trendy přichází do sféry mužského oblékání čepice, jež byla doposavad považována spíše za ženskou výsadu. Uši/klapky překrývající tvé vlastní uši mohou působit zprvu spíše vtipně, ale i z obrázků okamžitě poznáš, že s takovou čepicí se nemusíš o osud své drahé hlavy bát ani v nejtužších mrazech. Jistě, asi to zpočátku chce trochu odvahy a citu pro zakomponování do svého venkovního outfitu, ale já dávám rozhodně palec nahoru každému, kdo se o to pokusí. Vždyť – proč by čepice s velkýma ušima měly nosit jenom holky? My chceme své hlavy taky v teple!