MALÝ ČERNÝ OBLEK

Autor: Módní Blog

Pojem „malé černé“ už žádnou ženu nepřekvapí. Little Black Dress jsou samozřejmostí šatníku jako ponožky. Návrháři však přináší novinku. Little Black Suit! Když je něco v módě příliš dlouho, začne se…

Jsou černé obleky novou verzí „malých černých“?

Pojem „malé černé“ už žádnou ženu nepřekvapí. Little Black Dress jsou samozřejmostí šatníku jako ponožky. Návrháři však přináší novinku. Little Black Suit!

Když je něco v módě příliš dlouho, začne se hledat způsob, jakým by se dala daná věc ozvláštnit. Malé černé šaty jsou módní téměř sto let a staly se za tu dobu pevnou součástí dámského šatníku. Módní návrháři se však rozhodli vzít tyto šaty na procházku a vrátili se s něčím, co bychom mohli nazvat „malý černý oblek“.

BUSINESS STYL

Od dob, co dámy přestaly pečovat jen o zahradu a plné břicho manžela, se leccos změnilo. Business styl pronikl do dámského oblečení, stejně jako ženy prosadily svou moc v mnohých firmách. Dnes jsou ženy na pracovišti stejnými žraloky jako muži a snad právě proto představili všichni známí módní návrháři ve svých kolekcích variace na dámský černý oblek.

Chanel, Nina Ricci, Lanvin, Maxmara, Vanessa Bruno, Ralph Lauren. Tito velikáni a spousta dalších se prostě rozhodli ukázat světu, jak vnímají ženskou emancipaci. Little Black Suit tak stojí za zvážení, zda si ho pořídíte je však jen na vás. Ačkoliv totiž v práci útočíme rádi, doma nikdo žraloka s uraženým egem mít nechce.