Móda a křečové žíly: Jak elegantně kombinovat oblečení a doplňky pro zakrytí křečových žil

Autor: modniblog.cz

Že se u vás objevily křečové žíly, rozhodně neznamená, že byste se měli zavřít doma a rezignovat na společenský život. Je ale pochopitelné, pokud z estetických důvodů najednou máte ostych své…

Jak zakrýt křečové žíly.

Že se u vás objevily křečové žíly, rozhodně neznamená, že byste se měli zavřít doma a rezignovat na společenský život. Je ale pochopitelné, pokud z estetických důvodů najednou máte ostych své nohy dávat ostatním na odiv. Jak se tedy s varixy vhodně oblékat?

Komprese, nebo naopak volnost?

Pokud vás křečové žíly trápí, nebo se o tento problém z nějakého důvodu zajímáte, jistě jste už slyšeli o tom, že problém pomáhají částečně potlačit kompresní ponožky a návleky. Zároveň nepochybně víte, že varixy mohou vyvolávat diskomfort, bolesti či svědění. Spíše, než v upnutých džínách, se tedy budete komfortněji cítit ve volnějších nohavicích, dámy případně v sukni. Co si z toho tedy odnést? Že varixy jsou onemocněním, kde zlatá střední cesta není tou nejlepší.

Odpovědí může být vrstvení

Chcete-li tedy spíše upnutější nohavice, pouhé slim fit džíny rozhodně nebudou nejlepší volbou. Přijít by pod ně pro větší komfort měly právě kompresní návleky. Zkrátka oblečete hned několik vrstev oblečení. Vrstvení pomáhá také ukrytí funkčního a zdravotního oblečení, které zpravidla módním trendům příliš nepodléhá. A tak tyto vrstvy můžete bez obav překrýt kousky modernějšími.

Budete se muset přizpůsobit

Existují ale situace, kdy vrstvení správnou volbou není. To platí zejména v létě, kdy několik vrstev oblečení prostě nedává smysl. Horko by pro vás bylo těžko snesitelné.

Proto musíte najít řešení, která možná nebudou odpovídat vaším preferencím. Později ale uznáte, že přizpůsobení se bylo správnou volbou. Sáhněte tedy po různých kalhotách a teplákách s volnými nohavicemi. Je důležité, aby šlo o kousek z lehkého a prodyšného materiálu, který i v létě vše zakryje, avšak nebude vám horko.

Ženy mají v tomto ohledu situaci o něco jednodušší, nohy mohou zakrýt delší sukní či až na zem sahajícími šaty. Nic nebude vidět a rozhodně se ani v létě neuvaříte.

Udělejte ze svého nedostatku přednost

Své osobní spokojenosti i uznání ze strany okolí můžete dosáhnout tím, že svůj zdravotní problém přijmete a naučíte se s ním pracovat. V létě tak můžete vyrazit v šortkách, ke kterým si jako doplněk vezmete výrazné kompresní podkolenky s hravým motivem. Varixy tak zakryjete a přitom dáte jasně najevo, že jste s tím stavem v pohodě.

Odveďte pozornost jinými částmi outfitu

Druhým přístupem, který můžete zvolit, je odvedení pozornosti. Zvolit tak můžete výrazné boty nebo třeba čepici, tričko či různé šperky, případně zvýrazněte své přednosti, ať už jde o bicepsy, dekolt, či hýždě a stehna. Nikdo se tak nebude věnovat oblasti vašich lýtek a holení, protože pozornost budou poutat úplně jiné partie.