Podprsenka je nedílnou součástí žen: jak poznáte tu pravou? Poradíme vám!

Autor: Módní Blog

Vybrat si správnou podprsenku je pro drtivou většinu žen doslova noční můrou a úkolem, kterého se ne vždy zhostí správně. Pravda je bohužel taková, že 80% žen a dívek vědomě…

Vybrat si správnou podprsenku je pro drtivou většinu žen doslova noční můrou a úkolem, kterého se ne vždy zhostí správně. Pravda je bohužel taková, že 80% žen a dívek vědomě nosí špatnou velikost podprsenky – což je samozřejmě špatně. Největším prohřeškem bývá volna menšího obvodu a větších košíčků. Jestliže si nejste jisté, zda nosíte správnou podprsenku, která vašim přednostem poskytne ten nejlepší komfort a vám zároveň dokonalý vzhled, pak si přečtěte dnešní článek. Poradíme vám, jak posupovat při výběru.

shutterstock_293194229

Volba správného obvodu

Co se obvodu podprsenky týče, neměl by být ani příliš těsný, ani příliš volný – oboje je totiž špatně. Pamatujte, že podprsenka má určitou elasticitu a časem na vašem těle povolí. Proto si při nákupu vyberte takovou, jejíž obvod je o 5 až 10 centimetrů menší, než jste si naměřili pod prsy. Dalším ukazatelem špatného obvodu může být jeho posunování. Máte-li na sobě podprsenku správné velikosti, pak byste měli mít její zadní část přesně uprostřed zad, kde vytvoří pravý úhel s vašimi lokty. Pokud se zapínání posunuje až někam k lopatkám, vybírejte dále – tenhle kousek totiž není ten pravý.

shutterstock_116321194

I ramínka mají hlavní slovo

Pozornost věnujte i ramínkům, které by u správně zvolené podprsenky měly zastávat jen doplňující roli. Uvědomte si, že špatná podprsenka neposkytne vašim přednostem správnou oporu a v důsledku toho zůstane veškerá váha vašeho poprsí právě na ramínkách. Ty se vám následně budou bolestivě zařezávat do kůže, kde postupem času vytvoří stálé a nevzhledné rýhy. Ne, to je špatně. Správná podprsenka vaše ňadra udrží i bez větší pomoci ramínek – ty zde slouží jen jako doplněk, který na sebe nesmí přebírat hlavní roli.

 

shutterstock_183151544

Nepodceňujte výběr košíčků

Nutno si uvědomit, že podprsenku netvoří jen obvod. Její nedílnou součástí jsou košíčky, jejichž výběru nevěnuje spousta žen a dívek příliš pozornosti – a to je chyba. Košíčky rozhodně nelze vybírat jen podle vzhledu. Nejčastější chybou je snaha dosáhnout tzv. žlábku, pro který ženy volí push-up podprsenky. Velmi často se ale stává, že jim místo vytouženého sexy žlábku vznikne efekt dvojitých prsou, což rozhodně nevypadá dobře. Jakmile vám ňadra z košíčků přetékají přes jejich horní lem, pak je něco špatně a vy vybírejte dále. Tento jev by zvláště pod těsným tričkem nevypadal dvakrát přitažlivě. U košíčků si rovněž dejte pozor na jejich krabacení. Jestliže zpozorujete, že se jakýmkoli způsobem kroutí, vlní nebo deformují i přesto, co si v nich prsa upravíte, pak máte špatnou velikost.

Pozor na kostice

Nedáte-li dopustit na podprsenky s kosticemi, pak i jim je třeba věnovat pozornost. Podprsenka by vám neměla odstávat – pakliže pod kostici mezi prsy vložíte dva až tři prsty, pak máte malý košíček. Úkolem kostice je dokonale kopírovat měkkou tkáň prsu a to po celé jeho délce a správně by měla končit až u podpažní jamky.