Primark v Praze a Brně

Autor: modniblog.cz

Již v květnu roku 2020 otevře v Praze svoji první prodejnu v České republice irský řetězec s levnou a stylovou módou Primark. Možná by se mohlo zdát, že na tom…

Primark v Brně a v Praze

Již v květnu roku 2020 otevře v Praze svoji první prodejnu v České republice irský řetězec s levnou a stylovou módou Primark. Možná by se mohlo zdát, že na tom není nic výjimečného, další řetězec s módou vstoupí do Česka, ale Primark není jen tak ledajaký obchod. Primark se stal spíše ikonou a cílem za kterým lidé neváhají mířit za hranice. V čem je Primark tak jedinečný a proč si získal takovou oblibu?

Co je Primark?

Primark vznikl v Irsku v roce 1969, konkrétně pak přímo v srdci Irska, v Dublinu. Kouzlem Primarku je nabídka levné a přesto stylové módy, která sleduje nové módní styly a reaguje na ně. Oblečení z Primarku je opravdu hezké, poměrně levné a za danou cenu i přiměřeně kvalitní. Právě díky této kombinaci se stal Primark brzy po otevření ve svém rodném Irsku velice oblíbený a země mnoha zelených skřítků mu brzy začala být malá. Jako první možnost se tedy jevil vstup na sousedský Britský trh, kde svůj úspěch Primark ještě znásobil. Stal se doslova senzací a ve Velké Británii do dnešního dne otevřele více než 170 kamenných poboček. Poté vstoupil Primark v průběhu roků ještě do dalších devíti zemí Evropy a nyní je bude konečně i v Praze a Brně.

Pro mnoho čtenářů jistě není Primark novinkou, ale dobře jej znají. Tento obchod je častým cílem zahraničních cest čechů za nákupy, konkrétně pak jde o Primark ve Vídni, Primark v Drážďanech a Primark v Linci. Tyto pobočky jsou pro naše nakupující nejblíže a o jejich počtu vypovídá právě i to, že se tento řetězec rozhodl vstoupit do České republiky.

Primark v Praze

Pražský Primark bude součástí budovaného komplexu The Flow Building. nebo dříve také Květinového domu, na adrese Václavské náměstí 47. Těšit se na otevření pražského Primarku můžete už v květnu roku 2020! Podle očekávání ekonomů, kteří vstup Primarku na Český trh komentovali, by měl Pražský i Brněnský Primark nastavit podobnou cenovou politiku, jakou razí v Německu a Rakousku. Pokud by ceny byly vyšší, hrozí podle odhadů, že by nemusel řetězec české zákazníky zaujmout a ti by mohli zůstat i nadále věrní již adaptovaným značkám, jako je H&M, C&A nebo Gate.

Primark v Brně

Na Primark v Brně si budou muset zákazníci ještě počkat, jeho otevření je totiž plánované až na rok 2022. Obchod se bude nacházet v obchodním domě Olympia a dobrou zprávou pro zákazníky je, že dle předpokladů by měl Brněnský Primark nasadit o něco málo nižší ceny, aby si ve velké konkurenci obchodů v OC Olympia vybojoval vyšší tržní podíl.

Internetový obchod Primark

Častým dotazem zákazníků je, zda Primark nabízí vlastní eshop. V dnešní době by se eshop mohl zdát již jako samozřejmost a nezbytnost, ale v případě Primarku je odpověď ano i ne. Primark sice začal na nátlak zákazníků provozovat vlastní eshop, ale nenabízí dopravu až k vám domů.Zde stále dominují jiní hráči jako například www.modio.cz. Pro svoji objednávku si musíte zajít přímo do kamenného obchodu. To je také jeden z důvodů, proč vstup Primarku na Český nebo jakýkoliv jiný trh vyvolává často vlnu mediálního zájmu, jiný způsob než nákup přímo v prodejně v podstatě není možný a jakékoliv zboží z Primarku, které na internetu naleznete je pouze výsledkem přeprodeje a nejedná se tak o originální distribuci. Je velice pravděpodobné, že v Česku bude situace podobná a Primark nabídne pouze možnost si zboží přes internet objednat, ne však již možnost jeho doručení až k vám domů. Pomyslný odpor Primarku k prodeji přes internet je do jisté míry pochopitelný, jelikož značka pracuje s velice nízkou marží, spoléhá na vysoký objem prodeje. Důležitou roli v tom hrají rovněž emoce, kdy zákazník, který navštíví kamenný obchod obvykle utratí více peněz než původně zamýšlel. Avšak i přesto je možné, že se časem strategie Primarku změní a ten tak nabídne svým zákazníkům plnohodnotný eshop.

Konkurence Primarku

Primark není zdaleka jediným obchodem s módou, který dokáže skloubit zajímavý a neotřelý styl s nízkými cenami a přiměřenou kvalitou. V Česku je již řada zavedených značek, které sice nemají takový zvuk, jako Primark, přesto se vyplatí jim věnovat pozornost. Jedná se především o polský řetězec Gate, který má po celé republice hned několik kamenných prodejen. Dále můžeme zmínit H&M a C&A.

Jaké jsou ceny v Primarku?

V celém článku se oháníme nízkými cenami zboží, které Primark nabízí, ale jaké jsou reálné příklady? Konkrétní ceny samozřejmě nelze přesně říci, ale vycházíme z cen, které Primark nabízí ve své Vídeňské prodejně. A ještě jednou zdůrazňujeme, jedná se pouze o příklad některých cen.

  • Sukně nabízí Primark za přibližně 400 Kč
  • Džíny si pořídíte za asi 430 Kč.
  • Pánské a dámské triko stojí přibližně 150 Kč

Primark v zahraničí

Až doposud museli fanoušci značky Primark jezdit za svými nákupy do zahraničí. Nám nejbližší Primark je v Drážďanech, respektive ve Vídni, záleží na místě vašeho bydliště. Primark v Drážďanech se nachází v samém centru města a je to v podstatě již ikonický obchod. Na návštěvy tohoto místa se dokonce pořádají zájezdy z Česka spojené s návštěvou historického centra Drážďan. Primark v Drážďanech má otevřeno každý den kromě neděle až do osmi hodin večer. V´deňský Primark se nachází v obchodním centru kousek za Vídní a má otevřeno denně kromě neděle až do sedmi hodin večer.