Těhotenské oblečení: Jak se oblékat, abyste se cítila dobře?

Autor: modniblog.cz

Těhotenství je období plné změn a radosti. Jednou takovou změnou je i rostoucí bříško a s ním se mění i potřeby ženy ohledně oblékání. Během těchto devíti měsíců je důležité…

Těhotenské oblečení

Těhotenství je období plné změn a radosti. Jednou takovou změnou je i rostoucí bříško a s ním se mění i potřeby ženy ohledně oblékání. Během těchto devíti měsíců je důležité cítit se pohodlně a sebevědomě. Přečtěte si praktické rady a doporučení, které vám prozradí, jak se oblékat během tohoto jedinečného období života, abyste se cítila co možná nejlépe.

Správně zvolené těhotenské oblečení může hrát klíčovou roli ve zvýšení komfortu. Jaký styl a materiál zvolit, abyste se cítila dobře a zároveň vypadala skvěle? Zde je několik užitečných tipů, jak se správně oblékat a zůstat stylovou těhotnou ženou.

Pohodlnost je klíčová

V průběhu těhotenství se ženské tělo mění a přizpůsobuje se novému životu. Hledání pohodlného oblečení je proto v tomto stavu zásadní. Zvolte oblečení vyrobené z měkkých a elastických materiálů, které se co nejlépe přizpůsobí rostoucímu bříšku. Shánějte se ideálně po oblečení s elastickými pruhy, nastavitelnými pásky a volným střihem, které poskytne potřebný prostor a pohodlí.

Investujte do základních kousků

Basic kousky těhotenského oblečení, jako legíny, elastické sukně a trička, jsou nezbytné pro pohodlné a všestranné oblékání. Lze je snadno kombinovat a hodí se pro nejrůznější příležitosti během jakékoliv sezóny. Určitě si pořiďte alespoň jedny jednobarevné šaty. Využijete je jak pro speciálnější příležitosti, tak při každodenním nošení, když si zkrátka nebudete vědět s těhotenskou módou rady.

Noste podpůrné prádlo

Během těhotenství se prsa často zvětšují a mohou být citlivá. Investování do kvalitní a podpůrné těhotenské podprsenky je proto důležité pro pohodlí a správnou péči o vaše tělo. Podprsenka by měla poskytovat dostatečnou oporu a pohodlí bez škrcení. Pořídit si můžete i speciální kalhotky pro těhotné, které oblast břicha zpevní a vy se tak budete cítit zase o něco lépe.

Pohodlné těhotenské oblečení

Přizpůsobte velikost

Jednou z prvních věcí, kterou byste měla udělat, je pořídit si těhotenské oblečení ve správné velikosti. Mnoho značek nabízí speciální řady pro těhotné ženy, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly vašemu rostoucímu bříšku a měly dostatečnou elasticitu pro pohodlné nošení. Vyhněte se těsnému oblečení, které by vás mohlo tlačit a způsobovat tak zbytečné nepohodlí.

Zvolte pohodlné materiály

Při výběru těhotenského oblečení dávejte přednost měkkým a prodyšným materiálům. Bavlna je obvykle tou nejlepší volbou, protože je příjemná na nošení a umožňuje kůži dýchat. Vyhýbejte se syntetickým materiálům, které mohou způsobovat pocení.

Podpora bříška

Kromě stylu a pohodlí je také důležité, aby těhotenské oblečení poskytovalo dostatečnou podporu vašemu rostoucímu bříšku. Zvažte pořízení těhotenských kalhot nebo sukní s podpůrným pásem, který pomáhá udržovat bříško v pohodlné poloze a zabraňuje pocitu tahu.

Při bolestech začněte pomalým rozcvičením, a konečným relaxem. Hlídejte si pitný režim, nesportujte při vysokých teplotách a extrémní vlhkosti a ve vysokých nadmořských výškách. V případě komplikací volejte lékaře. Ten zjistí díky ultrazvukovému a dalším vyšetřením, jak se miminku daří. Vhodné může být také používání měřiče tlaku. Jejich srovnání naleznete zde.

Podpořte své sebevědomí

Být těhotná neznamená, že musíte opustit svůj osobní styl. Vyberte si těhotenské oblečení, které vám vyhovuje a ve kterém se budete cítíte dobře. Existuje mnoho módních značek, jež nabízí stylové a trendy těhotenské oblečení, které zdůrazní vaši krásu a podpoří váš osobní styl.