Tenisky k šatům? Jaké tenisky vybrat?

Autor: dana

Doby, kdy se k šatům nosily pouze elegantní lodičky, jsou již dávno tytam. Současné trendy jsou plné extravagance, a tak není žádný hřích, pokud společenské či volnočasové šaty doplníte ležérními…

Jak vybrat tenisky k šatům?

Doby, kdy se k šatům nosily pouze elegantní lodičky, jsou již dávno tytam. Současné trendy jsou plné extravagance, a tak není žádný hřích, pokud společenské či volnočasové šaty doplníte ležérními teniskami.

Tenisky k šatům začínají být čím dál více populární. Stále se ovšem najde několik odpůrců, kteří zastávají názor, že ke společenským šatům patří výhradně společenská obuv. Obecně se dá však říct, že velká část žen raději sáhne po pohodlných teniskách než po elegantních lodičkách. Ač jsou elegantní lodičky přitažlivé a půvabné, pohodlí zkrátka vítězí.

Kdy sáhnout po teniskách a kdy vsadit na elegantní lodičky?

Vždy záleží především na situaci. Chystáte-li se na pracovní pohovor, večeři v luxusní restauraci či ples v opeře, tak přeci jen raději vsaďte na elegantní lodičky. Jsou situace, které si společenskou obuv skutečně žádají a tenisky by mohly celkový dojem z outfitu zbytečně pokazit.

Naopak pokud vyrážíte s kamarádkou na víno či na nákupy, pak jsou tenisky k šatům ideální volba. Obzvláště tedy v teplejších měsících, kdy ženy často nosí lehké neformální šaty doplněné džínovou či koženkovou bundou. K takovémuto outfitu jsou tenisky naprosto perfektní a sluší všem ženám v každém věku.

Tenisky se však skvěle hodí také k formálnějším šatů. Stačí pouze vybrat ty správné tenisky. Například takové obtažené šaty s lehkých kabátkem, podzimním kloboukem a vhodnými teniskami z vás udělají naprostou módní ikonu. Tenisky můžete volit také ve chvíli, kdy se v mírně společenských šatech chystáte do práce či do města.

Tip: Když k šatům zvolíte bílé tenisky nebo tenisky s bílou podrážkou, je důležité, aby bílá zářila čistotou. Chcete přece vypadat stylově a ne ošuntěle. Dejte proto svoje boty nejprve do kondice a podívejte se, jak nejlépe vyčistit bílé tenisky a podrážky

K opravdu společenským a velmi elegantním šatům se tenisky hodí jen zřídka kdy. Jedna taková společenská událost, kde je možné tenisky vidět čím dál častěji, ovšem je – svatby.

Svatby jsou v současné době plné nevěst, které raději volí tenisky, než lodičky či sandálky na podpatku. A vhodná kombinace svatebních šatů a tenisek může vypadat přímo božsky.

Tenisky ke svatebním šatům.

Jaké zvolit tenisky k šatům?

Jaké tenisky je tedy dobré k šatům volit? Ať už hledáte tenisky k lehký letním šatům nebo k pleteným podzimním šatům, vždy je dobré se držet pravidla, že méně je více. Tedy volte takové tenisky, které nejsou příliš nápadné a divoké. Naopak zkuste vsadit na jednodušší styl tenisek v jednobarevných tónech. Takové bílé tenisky s rovnou podrážkou dokážou společně se šaty působit senzačně. Ale i taková černá, béžová, růžová či fialková dokáže udělat mnoho parády. Důležité je především to, aby tenisky byly jednoduché, nebyly zbytečně moc barevné a nepůsobily až moc sportovně.

Kombinace tenisek a šatů.

Běžecké tenisky nechte doma

Šťastnou volbou rozhodně nejsou běžecké tenisky či tenisky na tenis. To by pak celý outfit mohl působit tak, že jste se cestou z maratonu zapomněla přezout. Takovou obuv si raději ponechte na okamžiky, pro které jsou určeny.

Dámy, a co vy? Také raději volíte pohodlné tenisky, nebo nedáte dopustit na nesmrtelnou klasiku v podobě sexy lodiček?