Trenčkot jako nezbytnost jarního šatníku

Autor: dana

Nadčasový módní kousek, který je naprosto ideální na přechodné období? To je trenčkot – nezbytnost každého dámského šatníku. Dámy, máte ho ve své skříni i vy?  Zná to dobře každá…

Trenčkot na jaře.

Nadčasový módní kousek, který je naprosto ideální na přechodné období? To je trenčkot – nezbytnost každého dámského šatníku. Dámy, máte ho ve své skříni i vy? 

Zná to dobře každá žena. Venku je takové to počasí, kdy na zimní kabát je teplo, ale na letní bundičku ještě zima. Tak právě na toto období je trenčkot naprosto ideální. Praktický plášť, který se skvěle hodí do práce, školy i na rande. Stačí pouze vybrat ten, který vám nejlépe padne. 

Nesmrtelné trenčkoty

Víte, co má společného bílá košile, modré džíny a trenčkot? Jsou to svršky, které nikdy nevyjdou z módu. Nikdy. Jedná se o nesmrtelné módní kousky, které byly trendy před léty a budou trendy i za několik let. Dá se říct, že jsou to takové must have kousky dámského šatníku. Pokud jste tedy i vy zvažovala, zda si máte nějaký ten trenčkot koupit, tak teď máte jasno. Pořízením trenčkotu budete mít rázem ve svém šatníku o jeden hodnotný stylový módní kousek navíc. 

Historie trenčkotů

Díky svým skvělým vlastnostem jsou trenčkoty oblíbené již řadu let. Pojďme se tedy podívat na to, jaká je vlastně jejich historie. Možná tušíte, že trenčkot původně nevznikl jako čistě módní kousek. Původně byl tento plášť navržen jako kvalitní nepromokavé oblečení pro vojáky. Až o něco později se z tohoto čistě praktického kousku stal především módní kousek. V jedné věci by nám ovšem mohla být minulost inspirací. Pokud budete trenčkot vybírat, zaměřte se na jeho kvalitu. Prvotřídní nepromokavé trenčkoty jsou sice o něco dražší, ovšem jejich funkčnost a praktičnost vás naprosto ohromí. 

Jak trenčkot správně kombinovat? 

Je nesmrtelný, je stylový, je komfortní a je praktický. Ano, je hodně praktický. Ani příliš nezáleží na tom, zda dáváte přednost elegantnějším outfitům, nebo sázíte na komfort a pohodlí. Trenčkot zkrátka můžete vynést s elegantními boty na podpatku, ale nemusíte se ho bát vzít ani k teniskám. Skvěle se kombinuje a hodí se naprosto ke všemu. Snadno si ho tak oblíbí všechny ženy, bez ohledu na věk a styl oblékání.

Zároveň můžete díky jedinému trenčkotu vykouzlit hned několik odlišných a zajímavých outfitů. Zkombinujte svůj trenčkot s elegantními balerínami, baretem, výraznou rtěnkou a rázem budete působit jako okouzlující dáma z francouzských ulic. Pokud chcete působit více neformálně a mladistvě, zvolte ke svému trenčkotu pohodlné džíny, mikinu s kapucí a tenisky. Takový outfit je jako stvořený na všední procházky i cesty do školy. 

Jak správně kombinovat trenčkot?

Typy trenčkotů

Pod pojmem trenčkot si většina představí dlouhý hnědý plášť vyrobený z bavlny, popelínu, gabardénu, vlny či kůže. Trenčkot ovšem nemusí být vždy nutně hnědý či béžový. Čím dál častěji se krom klasickým hnědých, béžových, šedých a černých trenčkotů navrhují také trenčkoty extravagantní a pestrobarevné. Což je naprosto úžasné. Takový růžový, světle fialový, rudě červený či zelený trenčkot nádherně rozzáří každý outfit. Obzvláště pak na jaře působí barevné trenčkoty naprosto perfektně. 

Pásek nebo knoflíky 

Existuje hned několik typů trenčkotů, které si můžete pořídit. Za největší klasiku se považuje dvouřadý trenčkot s páskem na úvázání. Nebo si naopak můžete pořídit trenčkot bez knoflíků pouze s páskem. Takové trenčkoty volí ženy spíše k méně formálním outfitům. Záleží pouze na vás, v jakém trenčkotu se budete cítit lépe. 

Bez vzoru či s kostkou

Co se týče motivů, nejvíce ženy vsází na jednoduché jednobarevné trenčkoty bez výraznějších vzorů. Takové trenčkoty se velmi snadno kombinují s dalšími kousky oblečení a vypadají naprosto báječně. Pokud byste ovšem ráda vyzkoušela něco malinko odvážnější, sázkou na jistotu jsou kostky. Kostkovaný vzor je rovněž nestárnoucí klasika, která působí dobře na prakticky každém kousku oblečení. Jinak tomu není ani u trenčkotů. Pořídit si však můžete také proužkované trenčkoty nebo například trenčkoty se vzory květin. S takovým trenčkotem budeme obzvlášť během jara za naprostou módní hvězdu. 

Klasika v podobě trenčkotu.

Dámy, a jaký typ trenčkotu máte raději vy? Dáváte přednost klasickému hnědému trenčkotu, nebo se nebojíte sáhnout po něčem extravagantnějším?