Účesy na ples, kterými rozhodně zaujmete

Autor: modniblog.cz

Plesová sezóna již naplno vypukla a mnoho žen proto řeší otázku, jaký na tuto událost zvolit účes. Několik rad a tipů na okouzlující, avšak velmi jednoduché účesy, vám právě přinášíme…

Účesy na taneční ples

Plesová sezóna již naplno vypukla a mnoho žen proto řeší otázku, jaký na tuto událost zvolit účes. Několik rad a tipů na okouzlující, avšak velmi jednoduché účesy, vám právě přinášíme i my. 

V předchozích článcích jsme se vám již pokusili poradit, jaké zvolit šaty na ples. Dnes se společně podíváme na to, jaké účesy se hodí pro krátké vlasy, a které se naopak hodí pro vlasy dlouhé. Dále vám přineseme jeden konkrétní postup na velmi rychlý účes v domácím prostředí a mnoho další inspirace.

Chystáte se na ples či jinou společenskou akci a nevíte, jaký nejlépe zvolit účes? Hledáte tip na velmi rychlý účes, který doma zvládnete během pár minut? Nejste si jisti, zda je konkrétní účes pro vaši délku vlasů vhodný? Nebo prostě jen potřebujete nějakou tu inspiraci, podle níž vám plesový účes vykouzlí vaše kadeřnice? Tak právě vám budou následující řádky rozhodně přínosem. 

Účesy vhodné pro delší vlasy

Máte krásné dlouhé vlasy, ale nevíte, jaký účes by vám nejvíce slušel? Chcete délku vašich vlasů využít k nějakému honosnějšímu účesu, nebo naopak toužíte po jednoduchosti? Nechte se inspirovat.

Jednoduché vlny

Skvělou variantou na většinu společenských akcí jsou všem známé a milované vlny. Jedná se o klasiku, která ovšem nikdy nezklame a vždy oslní. Jejich příprava je přitom velmi jednoduchá a s šikovnou kulmou či žehličkou je snadno připravíte i doma. Následně stačí vlny zafixovat lakem a účes je hotový.

Baletní drdol

Mnoho malých děvčat a slečen touží být jednou baletkou. Fascinují je jejich nádherné nadýchané sukýnky a především roztomilé účesy. Jeden takový účes je vhodný právě i na ples – baletní drdol.

Jedná se o velmi jednoduchý účes, kterým rozhodně nic nezkazíte a zvládnete si ho vytvořit i doma. Působí velmi elegantně a čistě. Pokud tedy netoužíte po extra složitém účesu, tak je pro vás tento drdol ten pravý. 

Jediné, co k jeho přípravě potřebujete, jsou gumičky, několik pinetek, tzv. výplň/výztuhu a lak.

Postup: 

– vlasy sepneme do vyššího culíku

– vlasy v culíku protáhneme výztuhou tak, že výztuha překrývá gumičku

– vlasy si rovnoměrně rozprostřeme přes výztuhu 

– poté přes vlasy překrývající výztuhu přetáhneme gumičku, která nám vlasy zafixuje

– zbytek vlasů obtočíme kolem výztuhy a upevníte pinetkami

– pro pevnost účesu vlasy přelakujeme, ať účes vydrží i ty nejdivočejší tance

Baletní drdol můžete následně ozdobit perličkami nebo například drobnými kytičkami. 

Baletní drdol

Bohatý/vzdušný francouzský cop

Francouzský cop zná většina žen. Klasický francouzský cop je velmi uhlazený, elegantní a s čistými liniemi. Jeho zajímavou a originální variantou je tzv. bohatý nebo také vzdušný francouzský cop. 

Postup je i tentokrát velmi jednoduchý. Po zapletení klasického francouzského copu začnete velmi jemně a opatrně povytahovat jednotlivé pramínky vlasů, aby celý účes působil vzdušněji. Opět lze účes doladit perličkami nebo jinými ozdobami.

Jak vypadá francouzský cop

Drdoly všeho druhu

Drdoly jsou nejtypičtějším účesem všech společenských akcí. Existuje proto nespočetné množství drdolů, které lze vytvořit. O jednou takovém drdolu jsme si již povídali o pár řádků výš. Jeho postup byl velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každá. Momentálně se však zaměříme na vzdušnější, bohatší a o trochu více náročnější drdoly. Ti opravdu šikovní si i takovéto drdoly zvládnou vykouzlit sami. Ti ostatní mohou s jasnou představou o skvělém drdolu navštívit svoji kadeřnici, která jim tento nikdy nekončící účes sama učeše. 

Jednou z variant je například takzvaný francouzský drdol. Jedná se o klasiku, která se skvěle hodí jak pro mladou slečnu, tak i pro ženu v nejlepších letech. Působí velmi elegantně a něžně.

Za zmínku stojí také drdol, jehož základem je cop. Tedy z do copu spletených vlasů je následně vytvořen dodrol, který působí neotřelým a nevšedním dojmem a zaručeně nezaujme pouze vás, ale také všechny okolo. 

Jak vypadá drdol

Účesy vhodné pro krátké vlasy

I s krátkými vlasy lze dělat zázraky. Záleží samozřejmě na konkrétní délce. Máte-li však délku vlasů alespoň po krk, tak jednou z možných variant jsou již výše zmiňované vlny. Ty stačí následně dozdobit například zajímavou sponou a skvělý účes je na světě. Báječnou možností je také oslnivý boční cop, který si dokonce zvládnete uplést i sama doma.

Ať už si na ples vyberete jakýkoliv účes, nejdůležitější je pouze to, abyste si danou společenskou akci užili na maximum.