Velká láska stvořila fenomén – Uglydoll

Autor: Módní Blog

Uglydoll jako výplod vztahu na dálku Historie „ošklivé panenky“, jak zní doslovný překlad anglického názvu, se začala psát v roce 2001. David Horvath posílal své přítelkyni Sun-Min Kim, která byla zrovna…

Uglydoll jako výplod vztahu na dálku

Historie „ošklivé panenky“, jak zní doslovný překlad anglického názvu, se začala psát v roce 2001. David Horvath posílal své přítelkyni Sun-Min Kim, která byla zrovna v Korei, v každém dopise obrázky postaviček. Jednoho dne mu však přišla obratem od jeho milé tato postavička ušitá. Davidovi se nápad zalíbil, poprosil Sun-Min, aby jich ušila ještě několik a zkusil je umístit do jednoho obchodu do LA, jestli se uchytí. Během dne bylo vyprodáno.

Panenka opravdu pro každého

A co je vlastně tím velkým hitem? Šitá panenka vtipně strašidelného vzhledu s velkými zuby a nepřítomným výrazem. A lidi Uglydoll milují. Postaviček je skutečně nepřeberné množství, každá má nějaký prvek, který ji charakterizuje, osobitý tvar a velikost. V současnosti jich je k pořízení několik desítek, vybere si opravdu každý.

Uglydoll rodinka

Jak je všem dobře známo, z dobrého nápadu je třeba vytřískat co nejvíce peněz, a tak už i v českých internetových obchodech narazíš na různé výrobky s tématikou Uglydoll rodiny. Existují knihy, papírnické potřeby, hračky, akční figurky, nebo třeba karetní hry. Setkal/a ses i ty s některou postaviček této originální rodinky?