Veronika Stará, talentovaná kadeřnice

Autor: Módní Blog

Jak dlouho se věnuješ stříhání a barvení vlasů? V kadeřnickém oboru působím již šestým rokem. Má práce mě stále naplňuje a je mým koníčkem. Jak vypadá tvůj běžný den v salónu?…

Veronika Stará, talentované kadeřnice

Jak dlouho se věnuješ stříhání a barvení vlasů?
V kadeřnickém oboru působím již šestým rokem. Má práce mě stále naplňuje a je mým koníčkem.

Jak vypadá tvůj běžný den v salónu?
Jelikož svým klientům chci nabídnout co největší pohodlí, chodím do práce o něco dříve, abych se mohla připravit na pracovní den. Denně mi příjde přibližně 10 zákaznic, tudíž není mnoho času na jiné aktivity. Jediné, co během pracovního dne stihnu je probrat novinky s každou zvlášť a projít nové trendy a fotografie v mém portfoliu. S každou klientkou si velmi ráda povídám, a protože jsem ukecaná, tak téma pro konverzaci vždycky najdu. Některé dny mám kreativní a plné změn, jiné zůstávají v režii mých zákaznic. Celý den vesměs barvím stříhám a hlavně melíru ji vlasy. Často mám i zakázky na různé focení či přehlídky, takže se ani nestihnu nudit. Rozhodně nemůžu říct, že by má práce byla jednostranná. 🙂 Každý den je pro mě jinak zajímavý a každý pracovní den mě naplňuje.

Jaké služby poskytuješ svým zákazníkům? Děláš i proměny?
Pro své klienty se snažím dělat maximum, takže nabízím vše od klasických kadeřnických služeb až po prodlužování vlasů, brazilský keratin nebo HairSpa.

Proměnám se věnuji velmi ráda. Myslím si, že změnou vzhledu mé zákaznice získávají i nové sebevědomí a tudíž i nový náhled na život. 🙂 Jelikož mé klientky mají rády své soukromí, málokteré proměny fotografuji a dávám na web. Je to škoda, protože při proměňování můžu být tvůrčí a výsledky opravdu stojí za to! Na proměnách spolupracuji s vizážistkou Lucií Konečnou nebo vizážistkou a fotografkou v jedné osobě Michaelou Bernatíkovou.

Co když se chce někdo ostříhat, ale neví jak?
To přece není žádný problém! Velmi ráda svým zákaznicím poradím s novým účesem. Pokud někdo nemá ani představu, vyhledáváme spolu účesy na internetu nebo v kadeřnických časopisech a knihách, kde se pak snažíme vybrat střih, který by byl ideální pro konkrétní tvar obličeje a sedl by i životnímu stylu nositele.

S jakou kosmetikou pracuješ nejraději, mohla bys doporučit nějaké kvalitní přípravky našim čtenářům?
Nyní pracuji s vlasovou kosmetikou Schwarzkopf professional, která je velmi kvalitní a na našem trhu velmi žádana. V našem salonu pracujeme i s prémiovou řadou blond barev melírů a speciálních přípravků na barvené a odbarvené vlasy Blond ME.

Jsme certifikovaným salonem Schwarzkopf a jako jedni z mála v našem regionu používáme i luxusní řady péče o vlasy a to SEACH.

Po zimě bývají vlasy často poškozené, co doporučuješ svým zákazníkům?
Během zimy dostávají vlasy vážně zabrat. Nejvíce jim ubližují přechody z mrazu do tepla, které vedou k jejich lámání. Na tyto problémy se snažím zákaznice vždy vybavit kvalitním olejem na konečky, který lecos zachrání a napraví.

— Až příště budete dělat nějaký nákup, zkuste využít slevové kupóny, můžete značně ušetřit! Třeba slevu na Notino.cz nebo na kupón Elnino.cz

Mohla by si nám prozradit, jaké účesy budou letos in?
Myslím, že v posledních dvou letech k nám pomalu dochazí vlna jednoduchosti a hlavně praktičnosti. Vlasy přirozeně lesklé a jednobarevné nebo přirozené francouzké melíry. Dále to jsou dobře známá mikáda a měkké vlny. V barvách teď poslední dobou dělám stále častěji měděné odstíny a z blond medové. Mám velmi ráda jednoduché a efektivní účesy, které nejsou náročné pro mé zákaznice, takže se velmi ráda přikláním k trendům, které k nám přichází z Anglie a Francie.

A barvy?
Co se týká barev, jsou stále více módní zlatavé a měděné odlesky, ale opravdu jen málo zákaznic tuto změnu vítá po předešlých vlnách kovových a platinových, které ovládaly minulá léta…

Kde bereš inspiraci? Máš nějaké oblíbené kadeřníky?
Inspiruji se na veletrzích, na školeních a seminářích. Hodně inspirace najdu i na stránkách různých módních magazínů a na internetu. Velmi ráda sleduji práci českých i zahraničních vlasových stylistů – jedni z mých favoritů jsou Petra Měchurová a Robert Starý.

Kde tě můžeme najít?
Nyní je mé působiště v Ateliéru Ondřej Horváth na ulici Tyršova 20 v centru Ostravy. Na fotografiích, které ráda tvořím jako Vlasový stylista nejraději spolupracuji s vizážistkou Lucií Konečnou. Co se týče fotografů, zmínila bych Michaelu Bernatíkovou a Romana Růžanského.

S Luckou za sebou máme velmi vydařený rok plný výborných fotografií a skvělé vizáže. Ráda bych poděkovala módní návrhářce Kateřině Ivanové, která nám pomáhala. Také se pochlubím, že s Míšou Bernartíkovou, v roli vizážistky, jsme získali 2. místo na soutěži CIT 2012 v Praze.

Ve fotkách na své FB stránce máš i Martina Chodúra, patří mezi tvé klienty? 
Ne tak docela, spolupracovala jsem s ním při foceni jeho promo na vánoční koncerty. Bylo to jen jednou, ale ráda na to vzpomínám…