Výběr kabelky podle typu postavy

Autor: Módní Blog

Kabelky jsou nepostradatelnou součástí žen a pravda je taková, že pro mnohé z vás se sbírání tohoto módního doplňku stalo závislostí. Jen málokterá žena či dívka zůstane jen u jednoho modelu…

Kabelky jsou nepostradatelnou součástí žen a pravda je taková, že pro mnohé z vás se sbírání tohoto módního doplňku stalo závislostí. Jen málokterá žena či dívka zůstane jen u jednoho modelu a řada z vás ukrývá na dně skříní a komor hned několik zajímavých a různorodých kousků. Jen málokdo ale ví, že je při výběru nové kabelky nutno hledět i na jiná kritéria, nežli jen na vzhled, cenu nebo velikost – a právě na tuto problematiku se zaměříme v dnešním článku. Až budete vybírat nový model, který rozšíří vaši sbírku, pak berte v úvahu i typ vaší postavy. Věřte nebo ne, ale i ten hraje při koupi nového modelu důležitou roli!

Berte svou postavu jako klíčové vodítko

Ať už jste malá či velká, silná nebo naopak hubená – nehleďte na svou postavu jako pomstu přírody, ba naopak ji berte jako svou přednost. Stejně jako se můžete oblékat podle toho, jaké proporce vám příroda nadělila do vínku, můžete na své míry hledět i při nákupu nové kabelky, se kterou rozšíříte řady. Jak na to se dozvíte v následujících řádcích.

 

  • Postava jablko

Ženy s postavou ve tvaru jablíčka, která je typická pro silnější pas, by měly vybírat mezi kabelkami, jež se dají nosit přes rameno. Díky delšímu popruhu hravě odvedete pozornost od nepříliš úzkého pasu. Chybnou volbou nebudou ani kabelky do ruky – nejlépe pak populární aktovky, které připomínají klasické pánské aktovky a jež se v poslední době dostávají do podvědomí stále širší veřejnosti.

shutterstock_326681849

  • Postava hruška

Postava ve tvaru hrušky je typická pro výraznější boky, za které se jejich majitelky často stydí a považují je za nejvyšší prohřešek svého vzhledu. Pokud i vy máte tento typ postavy, pak vám doporučujeme nevsázet na kabelky s delším popruhem, které si možná pořizujete v mylné představě, že vám pomohou od silnějších boků odvést pozornost. Pravda je v tomto případě úplně opačná a kabelky přes rameno vám spíše škodí. Pro vás je jasnou trefou do černého klasické psaníčko nebo elegantní kabelka, která se dá pohodlně nosit v ruce.

TIP: Využijte slevové kupóny na Mall při výběru oblečení nebo při nákupu jiného zboží do domácnosti.

shutterstock_279703547

  • Postava obdélník

Postavě ve tvaru obdélníku se často přezdívá chlapecká postava a ženy vlastnící tento typ proporcí poznáte podle nevýrazného pasu a křivek celkově – jednoduše jim chybí jakákoli ženská přednost, ať už by to byly větší prsa, silnější boky nebo výraznější pas. Máte-li chlapeckou postavu, věřte, že se není za co stydět. I vám víme, co poradit – vyhýbat se určitě nemusíte výraznějším a prostorově náročnějším kabelkám, stejně jako pro vás nebude chybným krokem vedle jakýkoli typ kabelky s dlouhým popruhem přes rameno.shutterstock_321011801