Zaostřeno na barvičky: jaké barevné kombinace by vám neměly chybět ve skříni?

Autor: Módní Blog

Úkol sladit outfit po barevné stránce není vždy tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. Ačkoli někdo se s talentem již narodí a nad vybranými kousky nemusí dvakrát přemýšlet, pro…

Úkol sladit outfit po barevné stránce není vždy tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. Ačkoli někdo se s talentem již narodí a nad vybranými kousky nemusí dvakrát přemýšlet, pro jiného jsou vhodné barevné kombinace častým kamenem úrazu. Jestliže i vy často stojíte před otevřenou šatní skříní a marně i lámete hlavu nad otázkou, co si obléci k tomu či onomu, najděte si čas a přečtěte si náš dnešní článek. Připravili jsme pro vás několik barevných kombinací, kterých se rozhodně nemusíte bát.

shutterstock_273072662

Zapomeňte na černobílou klasiku

Obecně nejprofláklejší kombinací je černá ve spojení s bílou. Ačkoli je pravda, že sázkou právě na tyto dva odstíny nemůžete nic zkazit, nemáte pocit, že už je to tak trochu nuda? Vaše okolí si při pohledu na váš černobíle sladěný outfit pomyslí, že jste s výběrem v koncích a na nic lepšího se nezmůžete. Po přečtení dnešního článku své umění ladit vhodné barvy rozšíříte o další 3 populární dvojice!

Kombinace první: vesele žlutá a zelená

Jestliže se nebojíte, že na sebe přilákáte pozornost, pak vám doporučujeme sladit váš příští outfit do zelenožluté kombinace. Obě tyto barvy jsou veselé, křiklavé a zaručeně je jen tak někdo nepřehlédne. Jestliže si na to netroufáte a chcete začít pomalu – přeci jen pomalejší rozjezd je mnohem lepší, nežli přepálený start – zvolte jednu z barev jako dominantní a tou druhou ji pouze doplňte v podobě nějaké maličkosti – kabelka, pásek, náramek či další doplňky.

shutterstock_276396446

Kombinace druhá: elegantně vínová a tmavě modrá

Vínová barva je odjakživa považována za velice elegantní odstín, na který mnoho žen sází při výběru společenských šatů nebo trendy kostýmků. Pokud ale tuto barvičku doplníte o další trendy barvu – tmavě modrou připomínající očí oblohu – pak rozhodně nemůžete šlápnout vedle. Možná si říkáte, že je tato dvojice až příliš tmavá – jakmile si ale obě barvy na sebe oblečete, budete mile překvapeni, jak elegantně spolu působí. Co se týče doplňků, radíme vsadit na decentní zlaté nebo světlounce béžové doplňky v podobě kabelky nebo řetízků.

TIP: Při nákupu oblečení můžete zkusit využít slevové kupóny do internetových eshopů, pokud jsou zrovna nějaké dostupné. Třeba slevový kód na Zoot, k němuž můžete získat ještě cashback.

Kombinace třetí: něžně růžová a šedá

Růžová barva představuje typicky ženský odstín, který je spojován s roztomilostí a ženskou něžností. Nezastávejte názor, že se jedná o dětinskou barvu, které se každá rozumně smýšlející dospělá žena vyhne co možná nejširším obloukem. Pokud něžně růžovou doplníte o tichou šedou, pak vám rázem vznikne dokonalá kombinace, která jednoduše vypadá skvěle. Jestliže nemáte rádi výraznější odstíny, pak je sázka na šedorůžovou jasně výherní!