10 tipů jak uvázat šálu a šátek

Autor: modniblog.cz

Každá žena miluje chvíle, kdy může svoji krásu podtrhnout nějakým krásným a oslnivým doplňkem. Mezi takové doplňky se bezpochyby řadí například šátky či šály. Víte ovšem, jak je lze originálně…

Tip jak uvázat šálu a šátek

Každá žena miluje chvíle, kdy může svoji krásu podtrhnout nějakým krásným a oslnivým doplňkem. Mezi takové doplňky se bezpochyby řadí například šátky či šály. Víte ovšem, jak je lze originálně uvázat a kde všude je můžete využít? Nechte se inspirovat 10 následujícími tipy. 

Na začátek je třeba podotknout to, že šátky a šály není třeba nosit pouze na krku. Jejich využití může být opravdu pestré a velmi originální. Vyberte si nějakou z níže zmiňovaných variant i vy a obohaťte tak svůj outfit.

Šála kolem dokola

S příchodem zimy touží každá žena po dokonalém módním kousku, který nejen že by měl působit stylově, ale také by měl umět pořádně zahřát. 

Tak právě v tu chvíli je třeba sáhnout po hřejivé šále čtvercového či podlouhlého tvaru. Tu lze obtočit kolem krku hned několikrát a skvělý doplněk na zimu, který vás navíc perfektně zahřeje, je tak rázem hotov.

Kulatá šála neboli tunel

Zůstaneme-li stále v zimním období, tak vás jistě zaujme také kulatá šála neboli tunel. Tato varianta je k vidění čím dál častěji. Její velkou výhodou je především to, že ji není třeba jakkoliv vázat. Zkrátka ji pouze přetáhnete přes hlavu a máte hotovo. Většinou jsou takové šály vyrobeny z příjemných a hřejivých materiálů.

Buďte ozdobou své kanceláře

Pracujete v zaměstnání, kde se po vás vyžaduje jistý společenský dress code a vy se tak každé ráno oblékáte do elegantní košile, šatů či kostýmku? Chtěla byste tuto každodenní rutino nějak oživit? 

Tak právě vás elegantně uvázaný šátek à la letuška jistě nadchne. Tímto jednoduchým trikem skvěle oživíte každý outfit a i čistě bílá košile bude společně s luxusním hedvábným šátkem působit báječně.

Povzneste svoji kabelku na vyšší úroveň

Máte ve svém šatníku nějaký menší hedvábný šátek a nejste si jistá tím, jak ho využít? Co zkusit originální a skvělou variantu, kterou je šátek jako ozdoba na kabelce. Právě k takovéto dekoraci kabelky se totiž hodí menší velikosti šátků, které tak na kabelku snadno uvážete. Některé kabelky mají dokonce otvory, které jsou k vázání šátků předurčeny. 

Zkuste tuto variantu i vy.

V jednoduchosti je krása

Nejčastějším využitím šátků je jeho jednoduché uvázání kolem krku. Takovou variantu můžete zvolit téměř ke každému elegantnějšímu outfitu a nemůžete jí vůbec nic pokazit.

Podtrhněte krásu vaší hřívy

Bavíme-li se o nevšedních dekoracích a ozdobách, tak jistě nesmíme opomenout ani šátek jako ozdobu do vlasů. I tuto velmi elegantní možnost lze čím dál častěji vidět na ženách i slečnách. 

Dokonce se v současnosti prodávají čelenky, které plní stejnou úlohu jako šátky. Čelenku si jednoduše nasadíte do vlasů a dva volně visící kousky látky na jejím konci zavážete pod vlasy, stejně jako je tomu u klasického šátku do vlasů. Touto něžnou ozdobou nemůžete nic pokazit a perfektně ji využijete především během jarních a letních dnů. Skvěle se hodí především k šatům.

Ozdobte si svůj účes

Ve spojení s vlasy se vám nabízí ještě jedná nevšední možnost. Nosíte-li často vlasy sepnuté do copu či culíku, tak šátkem můžete překrýt gumičku, čímž ze zdánlivě obyčejného copu můžete vykouzlit báječný účes.

Šátek jako sexy sukýnka na pláž

Chystáte-li se na dovolenou za teplem, tak právě vám přinášíme skvělou radu. Zkuste využít tenký šátek větších rozměrů k vytvoření velmi jednoduché sukýnky, která elegantně překryje spodní díl vašich plavek. Buďte sexy a tajemná zároveň.

Staňte se během okamžiku řeckou bohyní

Tento tip velmi úzce souvisí s tím předešlým. Tentokrát však místo sexy sukýnky můžete z prostornějšího šátku vytvořit elegantní šaty s uvázáním za krkem, v nichž budete působit dojmem řecké bohyně.

Dopřejte si chvíle bezpečí

Máte rádi večerní procházky, ale během chladnějších dní to není tak úplně ono? Zkuste využít prostornější šátek či šálu jako přehoz přes ramena, který nejen že vám poskytne teplo, ale také vás zahalí pocitem bezpečí. 

A co vy, jakou variantu nošení šátků preferujete?