10 způsobů jak uvázat šátek a šálu

Autor: Módní Blog

1. Jednoduchý uzlík Jeden z nejjednodušších způsobů, jak nosit šátek. Přesto ho ale na lidech není moc vidět. Teď jsi tady ale ty a můžeš to změnit!:) Stačí když čtvercový…

1. Jednoduchý uzlík

Jeden z nejjednodušších způsobů, jak nosit šátek. Přesto ho ale na lidech není moc vidět. Teď jsi tady ale ty a můžeš to změnit!:) Stačí když čtvercový šátek přeložíš na půl, přehodíš jej přes ramena a uděláš obyčejný uzlík. Tento způsob je vhodný například do společnosti (třeba do divadla). Vyzkoušet ale můžeš i variantu s menším šátečkem. Působí to velice šik.

2. Trojúhelníková klasika

Takto uvázaný šátek jsem jednu dobu nosila téměř pořád! Byl to zkrátka můj oblíbenec a i teď se k němu ráda vracím. Na tento typ vázání můžeš použít jakýkoli šátek čtvercového tvaru. Opět přeložíš na půl, tak aby vznikl trojúhelník a konce omotáš jednou kolem krku. Zbylé cancourky můžeš jednoduše schovat pod vzniklý cíp, tak jak to vidíš na obrázku nebo je můžeš nechat volně se poflakovat:)

 

3. Nevaž se, zavaž se!

Pro tento typ vázání je nejvhodnější lehký podlouhlý šátek. Proč bys jej měla nudně nosit hozený kolem krku, když z něj může vzniknout efektní vázanka? Je to opravdu jednoduché a přitom elegantní! Nevíš jak na to? Mrkej na obrázky…

4. Zachumlaná krása

Již dlouhou dobu se v obchodech vyskytují šátky, které jsou netypicky spojeny do jednoho kruhu. I když se ti tento tvar může zdát poněkud omezující, má přesto své výhody. Například jednoduchou manipulaci! Stačí když šátek párkrát obtočíš kolem krku a žádný jarní, studený větřík k tobě nepronikne. Jak praktické a pěkné zároveň:)

Tip: pokud se plánujete poohlédnout po nové šále či jiném doplňku zimního outfitu, můžete zkusit využít Answear slevový kód nebo kupón na zoot – http://kuponer.cz/obchody/zoot/

5. Slečna Daisy

Řeknu ti, nepočítám s tím, že tento typ šátku bude nosit moc lidí. Já bych takovou velkou mašli kolem krku asi taky nenosila. Když jsem si ji ale včera uvázala, cítila jsem se v ní překvapivě dobře. Stačí zvolit jen vhodné, nejlépe elegantní a ženské oblečení, vyčesat si drdol, přidat nějaký vlasový doplněk a slečna s velkým S je na světě!

6. Smyčka kolem krku

Opět velice jednoduchý trik a opět ho moc lidí nezná. Přitom stačí tak málo! Vezmi svůj podlouhlý šál (může být teplý i lehký záleží na počasí), přelož ho na půl, přehoď přes krk a volné konce protáhni vzniklým okem. Voilá!

 

7. Ozdob se!

Nemusíš však pořád dokola jen vymýšlet nejrůznější uzlíky na šátku. Občas si můžeš pomoct takovým originálním doplňkem jako je například brož nebo přímo ozdobný kroužek, kterým šátek jednoduše provlečeš. Takových cingrlátek je všude spousta a opravdu na sebe strhávají pozornost. Vyzkoušej je!

8. Pashminová lady

Pashmina je veliký šátek, do nějž se můžeš zabalit jak je jen libo. Při stylingu s ní máš mnoho možností. Záleží jen na tobě a na fantazii „omotávače“, kterého v sobě máš:) Navíc se prodává v krásných pestrých barvách a bývá vyrobena z úžasného materiálu.

9. Vodopád

Opravdu, nevím jak tobě, ale takhle uvázaný šátek mi zkrátka evokuje vodopád. To jen aby někdo nepřemýšlel nad smyslem tohoto podnadpisu:) Každopádně je to další z variant jak zacházet s podlouhlým šátkem a opět se jedná o elegantní záležitost. Pokud marně přemýšlíš jak na to, koukni na návod!

 

10. Kravaťák

Uzel vytvořený na šátku je skutečně podobný tomu, co nosí muži na kravatě. Od kravaty se toto vázání v podstatě liší pouze tím, že konce šátku si volně poletují a můžeš je například přehodit přes rameno, jako na obrázku. Postup v návodu!