40 let se stylem Roberta Cavalliho

Autor: Módní Blog

Vodka, parfém a Gisele Bündchen V rámci oslav představí velikán módního světa hned několik počinů. Jedním z nich je jeho vlastní vodka. Jasně, k oslavám alkohol patří. Možná si ale…

Vodka, parfém a Gisele Bündchen

V rámci oslav představí velikán módního světa hned několik počinů. Jedním z nich je jeho vlastní vodka. Jasně, k oslavám alkohol patří. Možná si ale říkáš, co to má společného s módou? Až uvidíš ručně zdobenou, stylovou lahev, kolem které se vine had, hned budeš mít jasno. Cavalli hodlá na podzim představit také nový parfém s příznačným názvem Anniversary. Tomu všemu nasadí korunu kráska Gisele Bündchen. Jako tvář své kolekce pro podzim/zimu 2010/11 si ji vybral sám mistr.

 

Nahlédni do knihy života! Cavalliho života

40 let, to je pěkná doba! Nejeden z nás by určitě zavzpomínal na to, co za ty roky zažil. A tak to udělal i Roberto Cavalli. Svoje vzpomínky utřídil a tak vznikla kniha, podávající ucelený retrospektivní pohled na čtyřicet let jeho kariéry na poli módy. Místo slov však v této knize najdeš spoustu fotek, které Roberto nafotil v průběhu let se svou ženou Evou Düringer, někdejší finalistkou Miss Universe.

 

Divoká džungle v Cavalliho díle

Zvířecí motivy, animální a květinové vzory, bohatý dekor, lesk krystalů a pestré barvy. To je Roberto Cavalli. Nikdy neuznával minimalismus a už vůbec ne unisex módu. Vždy tvořil velmi výrazně, bohémsky a především žensky. Věděli jste, že leopardí motiv, který už dnes najdeme všude kolem nás, je původně jeho práce? Právě tento, pro Cavalliho příznačný vzor najdeme i v limitované edici ikonického oblečení, vztahujícího se právě k čtyřicetiletému výročí. Ta obsahuje džíny, kašmírové šátky, sluneční brýle i hodinky. To vše typicky „cavalliovsky“ zdobené. Holduješ i ty tomuto pompéznímu stylu, nebo raději zůstáváš u nenápadné elegance?