5 tipů, jak zajistit, aby váš make-up vydržel celý den (i noc)

Autor: modniblog.cz

Nanášení make-upu má svá pravidla, která by se neměla opomíjet. Inspirujte se našimi pěti tipy, díky nimž docílíte odolného líčení, které vydrží celý den až do noci. Důkladná skin rutina…

Jak zacházet s makeupem?

Nanášení make-upu má svá pravidla, která by se neměla opomíjet. Inspirujte se našimi pěti tipy, díky nimž docílíte odolného líčení, které vydrží celý den až do noci.

Důkladná skin rutina

Všechno začíná u důkladné každodenní pleťové péče, kterou byste neměli vynechávat ani ráno, ani večer. Jen na pěstěné pleti totiž make-up vytvoří vrstvu, která nejen skvěle vypadá, ale i dlouho vydrží. A jak na to?

  1. Pleť odličte (ráno i večer).
  2. Následně ji dočistěte pěnícím gelem a tonizujte.
  3. Po vyčištění aplikujte sérum.
  4. Důkladně namažte olejem podle typu své pleti.
  5. Nakonec naneste hydratační nebo vyživovací krém.

Primer = správný podklad

Když je vaše pleť čistá, je připravena na další krok, který spočívá v použití správné podkladové báze neboli primeru. Primer totiž zneviditelňuje póry, chrání před nečistotami, sjednocuje tón pleti a zmatňuje ji. Na matnou pleť make-up lépe přilne, a tím pádem vydrží o něco déle.

Kvalitní korektor

Korektor je skvělým pomocníkem při finální retuši a na jeho výběru více než záleží. Pokud si přejete, aby korektor na tváři vydržel celý den na svém místě a nehromadil se v záhybech a vráskách, sáhněte po tekutém s lehkou konzistencí. Po zaschnutí pevně zaujme své pozice a nepřipustí vznik žádné nedokonalosti.

TIP: Ashley Gomila, vizážistka z Los Angeles s více než 20 lety zkušeností z oboru, doporučuje aplikovat korektor ještě před primerem a hned po něm. Potřetí ho nanáší na samotný make-up, a tím docílí nejen skvělého krytí, ale i prodloužené výdrže.

Fixační pudr

Celou nádheru byste měli zafixovat pudrem, ideálně transparentním. Volte sypký a k němu si pořiďte kvalitní labutěnku. A jak pudr správně nanést? Labutěnku posypejte práškem, prstem polehounku rozprostřete po celém povrchu a pak jemně přitlačte na tvář a pomalu odrolujte. Pokožka s čerstvým nánosem krásy se zpevní a drží. Na závěr lehce zaprašte velkým štětcem. 

Sprej na závěr

Až dolíčíte zbytek tváře (oči, rty, líce atd.), vrhněte se na závěrečnou vrstvu, která upevní ty předešlé podobně jako lak na vlasy dokončený účes. Se sprejem to ovšem nepřehánějte, držte jej zhruba 15 cm od obličeje a dvakrát, maximálně třikrát šplíchněte. Fixační sprej dodá vašemu looku nejen dlouhotrvající svěží vzhled, ale také saténový lesk a budete vypadat jako porcelánová panenka.