5 tipů, na co byste neměli zapomenout, pokud plánujete svatbu v zimě

Autor: modniblog.cz

Svatba v zimě na rozdíl od té letní skýtá spoustu výhod. Mezi ně patří mnohem více volných termínů oddávajících, matrikářek, fotografů, cateringů a kadeřníků. Přesto s sebou nese i pár…

Svatba v zimě na rozdíl od té letní skýtá spoustu výhod. Mezi ně patří mnohem více volných termínů oddávajících, matrikářek, fotografů, cateringů a kadeřníků. Přesto s sebou nese i pár nástrah. Na co si dát pozor, aby zimní vdavky dopadly podle představ?

1. Vhodné oblečení

Ženich možná ocení, že se nemusí potit v pětatřiceti stupních ve svatebním obleku, nevěsta by ale měla myslet na to, že v saténových šatech může po cestě z kostela či úřadu na hostinu vymrznout. Proto nezapomeňte do svého outfitu zakomponovat například bílý kožíšek nebo pelerínu. Nožky vám od chladu alespoň lehce ochrání sexy bílé podvazky. 🙂

2. Dopravní dostupnost

Doprava je přes zimu mnohem komplikovanější, proto je dobré se vyhnout zbytečným nepříjemnostem. Hostům ze vzdálenějších končin pomozte naplánovat trasu a varujte je před možnými překážkami po cestě. Rozhodně nic nezkazíte tím, když všem zúčastněným, kteří přijedou autem, popíšete, kudy se dostanou na parkoviště, a podobné detaily.

3. Brzké stmívání

Jestliže vás čeká svatba na statku nebo někde venku, nezapomeňte, že zimní dny jsou mnohem kratší než ty letní. Proto se snažte zajistit dostatečné množství výkonného osvětlení. Svatebčané jistě ocení i větší množství venkovních topidel, které můžete rozmístit jak ve venkovních stanech, tak i kolem nich. Pod ně nainstalujte lavičky nebo jiné posezení a přidejte dekorace, takový výjev ocení zvláště svatební fotografové.

4. Výzdoba

S osvětlením souvisí také výzdoba. Po prostoru, kde se bude konat svatební párty, můžete rozmístit svíčky, ale například i lucerničky, které budou skvěle vypadat i u vchodu a různě po venku. Pokud plánujete veselku v zimě, v rámci výzdoby se držte studených odstínů pro to správné magické zimní kouzlo. Mezi vhodné dekorace patří například větvičky z jehličnanů, skleněné baňky se třpytkami, bílé stuhy, rolničky, dřevěné doplňky, vůně jablek a skořice.

5. Hostina

V zimních měsících se většinou stravujeme trochu jinak než v létě. Proto je dobré tomu přizpůsobit i svatební menu. Držte se brambor, luštěnin a sušeného ovoce, které skvěle vypadá naservírované na talíři. Různé druhy salátů vyměňte za hřejivé polévky a přidejte třeba várnici se svařákem. Laskominou, která na zimní svatbě vypadá naprosto dokonale, jsou sněhové pusinky, ty plní funkci cukroví a zároveň příhodné dekorace.