Darina Hubáčková, kabelky Dara bags®

Autor: Módní Blog

Kdy jsi, Daro, prodala svou první kabelku? Někdy během zimy v roce 2008, přesné datum si již nepamatuji, tehdy jsem vůbec nepřemýšlela o tom, že bych na svých návrzích vystavěla firmu.…

Kdy jsi, Daro, prodala svou první kabelku?
Někdy během zimy v roce 2008, přesné datum si již nepamatuji, tehdy jsem vůbec nepřemýšlela o tom, že bych na svých návrzích vystavěla firmu.

A Dara bags® vzniklo brzy po prvním prodaném kusu?
Takhle přímo se to říct nedá. Dara bags® vznikalo postupně.  Přibývaly nové střihy, nové materiály. Postupně se začalo prodávat na akcích s alternativní módou typu Code Mode, nebo Factory Fashion Market.  Dara bags® jako takové vykrystalizovalo v říjnu 2009, kdy se definitivně ustanovila značka jako taková. Budování značky je složitý a pracný proces.

Čím se kabelky Dara bags® liší od jiných kabelek?
Kabelky Dara bags® vyplňují velkou mezeru na trhu, která tu před lety byla. Tašky dostupné v běžné prodejní síti jsou jedním slovem „ŠEDÉ“. Jedna jako druhá, většinou v klišé barvách – černé, hnědé, když se poštěstí, najdete i slušnou bílou nebo červenou. Dara bags® kabelky se rodí v pestré paletě barevných odstínů a vymazlených střihů. Vznikají buď naprosté originály v jednom jediném kuse, nebo limitované řady, kdy se kabelka šije ve větším množství kusů, které je ovšem omezené. Všechny tašky jsou vyráběny kompletně ručně lidmi, kteří své práci skutečně rozumí.  Dara bags® nabízí originální, poctivě šité výrobky za relativně dostupnou cenu.

S jakým materiálem pracuješ nejraději?
Veškeré materiály, se kterými pracujeme, se vyznačují vysokou kvalitou. Objednáváme zahraniční bavlněné látky, i luxusní koženku, která svými charakteristickými vlastnostmi připomíná přírodní kůži. Abych to shrnula: nejraději pracujeme s materiálem kvalitním pro naše kabelky.

–> Využijte slevový kupon na Mall.cz nebo do některého z dalších obchodů.

Posloucháš hudbu, když pracuješ na nové kabelce, nebo máš raději absolutní klid?
Veškeré kabelky vznikají při běžném denním režimu, ve chvílích výdechu. Tehdy se rodí nový střih.

Tvé kabelky jsou určeny ženám, neplánuješ i nějakou kolekci pro muže?
Pro muže zrovna připravujeme kolekci Superman. Brzy se rozroste o další modely.

Kde všude je možné zakoupit kabelky Dara bags®?
Naše kabelky lze koupit na www.fler.cz/dara-bags, nebo také můžete sledovat naše facebookové stránky www.facebook.com/Darabags, kde se dozvíte víc. Pro naše zákaznice chystáme rovněž vlastní eshop na www.darabags.com . Kabelky Dara bags® si můžete prohlédnout a zakoupit také v našem ostravském ateliéru na Zengrově ulici ve Vítkovicích.

Prezentuješ svou tvorbu i na živých akcích?
Ano, objíždíme akce s alternativní módou. Takže nás můžete potkat na pražském Code Mode, nebo v Praze-Holešovicích na Factory Fashion Marketu. Jezdíme také do Brna, na brněnský Factory Fashion Market. Občas se objevíme v Táboře na Táborských slavnostech, nebo v Ostravě a Fashion Cross Road.  Najdete nás a naše kabelky všude tam, kde to žije módou. V březnu se i s kabelkami chystáme do Prahy na Factory Fashion Market do Holešovic, nenechejte si to ujít.

Na čem teď pracuješ?
Pořád je něco. Nelze napsat jen jednu věc. Stále vznikají nové střihy, připravujeme se na různé akce, vytváříme nové projekty ve spolupráci s jinými značkami apod. Zkrátka, nenudíme se ani chvíli.

Všiml jsem si, že od nového roku si píšeš blog, o čem píšeš?
Blog je naše velká radost. Píšeme o všem, co se nějakým způsobem dotýká Dara bags®.  Publikujeme články ze zákulisí výrobního procesu, barevné náladovky, reportáže z akcí, novinkové promo články. Prostě takové věci, aby nás zákazník viděl i z jiného než čistě prodejního úhlu.