Gant – co vše potřebujete o této ikonické značce vědět?

Autor: dana

Elegantní, nadčasové a stylové. Právě takové jsou módní kousky, které svým zákazníkům nabízí značka Gant. Co vše byste o této značce měli vědět? Společnost Gant zřejmě není potřeba nikomu dlouze…

Značka Gant v Česku, recenze.

Elegantní, nadčasové a stylové. Právě takové jsou módní kousky, které svým zákazníkům nabízí značka Gant. Co vše byste o této značce měli vědět?

Společnost Gant zřejmě není potřeba nikomu dlouze představovat. Jedná se o ikonickou módní značku, jejíž módní kousky jsou v současnosti dostupné téměř po celém světě. Možná právě i vy máte nějaký ten Gant kousek ve svém šatníku. Znáte však historii této značky? Víte, kdo za jejím založením stojí? To vše se dozvíte v následujícím článku.

Značka Gant

Jaká je tedy skutečně značka Gant? Co je pro ni typické a co se jejím kouskům rozhodně nedá upřít? Gant je synonymem pro nadčasový, nenuceně ležérní a perfektně elegantní styl. Kousky značky Gant vždy dokonale splní i vaše nejnáročnější očekávání. Ať už z pohledu kvality, tak také z pohledu designu. Produkty této značky vás zkrátka nikdy nezklamou.

Gant je speciálně určen pro všechny, kteří do své práce dávají maximum, ale zároveň i navzdory ruchu města dokážou zpomalit a užít si všechny skutečné chvilky. A to vše s noblesou a grácií.

Košile značky Gant.

Jak vznikla značka Gant?

Začátky společnosti Gant

Vize jednoho muže – navrhnout perfektní košili z oxfordské bavlny, bylo právě tím jedinečným, co zajistilo Gantu jeho místo v dějinách módy. Daným mužem nebyl nikdo jiný, než samotný Bernard Gantmacher, který díky své touze, zajistit si dokonalou budoucnost, nabídl světu tuto uznávanou módní značku. Po druhé světové válce založil společně se svým obchodním partnerem Bernard firmu na výrobu košil. V roce 1927 se rozhodli firmu přemístit do New Havenu v Connecticutu. Každou svou košili označili písmenem „G“, které symbolizovalo kvalitu jejich nabízeného zboží. Mnoho zákazníků následně při koupi košile neřešilo, od jaké značky daná košile je, ale zda má na sobě ikonické “G”.  Poptávka po košilích s „G“ velmi rychle stoupala. Jelikož bylo právě po válce, většina mužů toužila vystřídat nucené uniformy za ležérnější styl oblečení. Stejně tak to vnímali také dva Gantovi synové – Elliot a Marty, kteří se zrovna vrátili z aktivní služby. Mladé muže velmi zaujala změna ve způsobu oblékání. Spolu se svým otcem si proto pomalu začali pohrávat s myšlenkou vlastní značky.

Malý tip pro Vás: V oficiálním eshopu značky Gant v česku můžete ušetřit při využití slevového kódu na Gant.cz, získat můžete rovněž cashback.

Od “G” k vlastní značce

Od iniciály „G“ k vlastní značce to byl jen krůček. Zákazníci, kteří vyhledávali kvalitní a precizně zpracované košile s „G“, šitých pod značkami jiných obchodníků, mohli konečně začít hrdě nosit oblíbené košile pod vlastní značkou. První nová košile měla nevídaný úspěch – materiál pro sportovní oblečení a límeček s knoflíčky. Gant se tak náhle stal hlavní značkou ve všech obchodech univerzit sdružených v Ivy League. Mnoho modelů, které se zde prodávaly, se na dlouho staly naprostou ikonou. Zvláště pak košile s inovativními krejčovskými prvky Ganta, kterými je například poutko a boxový záhyb na zádech či knoflík na zadní straně límce, který předcházel posunutí kravaty.

A právě takto se zrodila značka Gant. Poté už to vše běželo na plné obrátky. Velké reklamy, nové modely, rostoucí popularita, prodej značky a návrat značky na výsluní. A dnes je Gant považován za světovou lifestylovou značku, která v mnoha ohledech udává módní trendy.

Gant v Česku

V České republice a okolních státech zastupuje prémiové značky, jako je právě například GANT, společnost VERMONT Holding a.s., která se současně stará i o všechny kamenné prodejny. Vy si tak můžete být naprosto jistí originalitou prodávaného zboží.

Košile, mikiny a boty Gant

Košile, mikiny a boty ovšem nejsou to jediné, co tato značka nabízí. Naopak značka Gant svým zákazníkům přináší opravdu velmi pestrou škálu nejrůznějších módních kousků. Pořídit si můžete například také Gant spodní prádlo, Gant kalhoty nebo Gant hodinky. Záleží pouze na vás a na vašem vkusu. Z nabídky značky Gant si ale jistě to své vybere opravdu každý.