Home Kitchen – jako doma, prosím!

Autor: Módní Blog

Po emočním výlevu své kamarádky o restauraci Home Kitchen, do které prostě MUSÍME jít jsem podlehla. A stálo to za to. Zamilovala jsem se nejen do jejich domácího chleba s…

Po emočním výlevu své kamarádky o restauraci Home Kitchen, do které prostě MUSÍME jít jsem podlehla. A stálo to za to. Zamilovala jsem se nejen do jejich domácího chleba s olivovým olejen s příchutí chilli, rozmarýnu a česneku. Jste-li gurmánem, nebo jen máte rádi dobré jídlo, tak pro vás to je jasná volba: Home Kitchen, Jungmannova 8, Praha 1.

DSC_2971

Nenahraditelná domácká atmosféra

Jejich vizí při zakládání bylo jednoduché heslo: „Naší snahou bylo vytvořit místo, kde byste se cítili jako doma.“ A po vlastní zkušenosti musím říct, že se jim to opravdu povedlo. Ačkoli restaurace není příliš velká, stalo se mi již několikrát, že si lidé rádi počkali až jedni doobědvají a pak se na ně dostane řada. Nejdříve mi nebylo dost dobře jasné, proč čekají zrovna tady, když je v Praze spousta restaurací, ovšem prozření bylo více než milé. Při mé první návštěvě Home Kitchen jsem byla nadšena nejen atmosférou, ale taky příjemným personálem. Je asi pravda, že jsem z „razovite“ Ostravy zvyklá na něco jiného. 🙂 Když jsem se pak dozvěděla, že to byli kluci, kteří Home Kitchen založili, byla jasná jejich citová vazba.

Co je v Praze jednoduché, v Ostravě nejde

Tohle bohužel byla má první myšlenka, když jsem zjistila, že zakladatel je původem z Ostravy. To si pak vždycky vzpomenu, co za omezence v Ostravě máme a o to více jsem si Home Kitchen oblíbila. A čím, že Home Kitchen vyniká? Je to jednoduchost. Jak jsem řekla, nenahraditelná atmosféra a příjemný personál. Ale to není vše. Výběr jejich jídel není široký, za to ale kvalitní a netradiční. Jako každý závislák sleduju facebook stránku Home Kitchen, abych se dozvěděla, co ten den budou vařit. O to více napínavé to je, když jedu do Prahy, to je pak tutovka, že tam zavítám. Teď, když jsem byla v Praze naposledy, jsem si v Home Kitchen dala thajskou polévku, a můžu říct, že jsem snědla i ty žampiony!

DSC_2991

Stylovost ve všech směrech, to je Home Kitchen

Přes všechny tyto klady, co jsem již zmínila, to není konec. Home Kitchen nejen, že má domáckou atmosféru se vším všudy, je také originální co se týče jídel. To, že jsou chuťově vynikající netřeba zmiňovat, ale když se zahledíte zjistíte, že vše okolo dokonale sedí. Nesetkáte se tady s tuctovou lahví Pepsi Coly nebo Mirindy, jejich nápoj s coca-colovou příchutí je v originál lahvi jako za starých let. Máte pocit, že jste se v této moderní restauraci vrátili v čase. Všechno dokonale sladěné, všude důvtipné logo Home Kitchen. A jako dezert, můj milovaný cheese cake, no nezamilovali byste se? 🙂

HK