Móda podle Penelope Cruz

Autor: Módní Blog

Sesterské duo Penelope a Mónica Cruz na scéně Jedna je známá po celém světě, druhá stojí tak trochu v jejím stínu. Obě ale mají velký talent a když drží spolu,…

Sesterské duo Penelope a Mónica Cruz na scéně

Jedna je známá po celém světě, druhá stojí tak trochu v jejím stínu. Obě ale mají velký talent a když drží spolu, dokáží dělat úžasné věci. Řeč je o Penelope Cruz a její sestře Mónice, které se do světa módy aktivně zapojily na jaře roku 2010, kdy se staly tvářemi švýcarské módní značky Charles Vögele. A jakmile si slavné ségry přivoněly k návrhářskému prostředí, zatoužily po vytvoření vlastních návrhů. Jejich přání bylo vyslyšeno a ještě toho roku navrhly pro Vögela kolekci podzim/zima pod názvem Biaggini Violett. Co ale bylo dál?

 

Cruz band, klapka dvě – kolekce jaro/léto 2011

Díky úspěchu jejich první kolekce si nyní mohou Penelope a Mónica udělat další pomyslný zářez. Navrhly totiž pro Charlese Vögela svou, v pořadí již druhou kolekci řady Biaggini Violet pro jaro a léto tohoto roku. Na prodejních pultech ji budeš moct vidět příznačně od prvního jarního dne, 21. března. A jaká je tedy tato kolekce? Ženská, elegantní, jednoduchá, přírodní a vzdušná, tak nějak bych ji popsala svými slovy. Celá je vedena v jemných odstínech šedé, pískové, bílé, meruňkové a jiných tělových barvách. Materiály v podobě viskózy, žerzeje a bavlny s příměsí hedvábí jsou kvalitní a pohodlné. Biaggini Violett je důkazem toho, že oblečení navržené hollywoodskými hvězdami nemusí být závratně drahé. Modely se pohybují, pro normálního smrtelníka, v únosné cenové hladině.

 

Jak se maká u Cruzových?

Jak sestry samy tvrdí, ve svém návrhářském počínání zúročují zkušenosti, které nastřádaly za léta působení u filmu či v tanečním světě. O herecké praxi Penelope Cruz je asi netřeba se zmiňovat, co se týče Mónicy, ta vystudovala návrhářství a během své kariéry se objevila v několika filmech (například Asterix at the Olympic Games). Nedávno taky zaskakovala za svou, tehdy ještě těhotnou sestru v pokračování Pirátů z Karibiku. Je také členkou známé taneční skupiny UPA. Při tvorbě kolekce pracovaly Penelope a Mónica na všem společně. Vybíraly barvy, materiály, střihy a konzultovaly každý detail. Vzájmená spolupráce jim evidentně svědčí a jak prozradila sama Mónica, je mezi nimi prý zvláštní magické pouto.