Móda podle Victoria Beckham

Autor: Módní Blog

Nejhůře oblékaná celebrita? Victoria Beckham! Ano, takto se ještě poměrně nedávno o slavné Posh Spice ze skupiny Spice Girls mluvilo. Mnoho lidí také sledovalo proměny jejích účesů a neméně se…

Nejhůře oblékaná celebrita? Victoria Beckham!

Ano, takto se ještě poměrně nedávno o slavné Posh Spice ze skupiny Spice Girls mluvilo. Mnoho lidí také sledovalo proměny jejích účesů a neméně se zajímali o její plastiku prsou. Něco na té Victorii asi zkrátka musí být, když je kolem ní pořád tolik šumu. Každopádně výše zmíněný výrok se během několika málo měsíců stal pasé. Z „ošklivého káčatka“ se z ničeho nic vyloupla módní návrhářka s extra vkusem! Z počátku k ní módní svět přistupoval ironicky a s jistou nedůvěřivostí. Bude to jen další zoufalý pokus oprášit zašlou slávu? Victorie však módním kritikům několikrát dokázala, že takhle tedy rozhodně ne a vydobyla si pozici respektované módní designérky. Co se tedy blíže mrknou na její tvorbu?

Jaro a léto 2011 s Victorií Beckham

Už její kreace pro podzim a zimu 2010 všem vyrazily dech. Když potom přišla krásná pastelová kolekce pro jaro a léto 2011, nebylo pochyb o tom, že Victoria není žádnou rychlokvaškou. A jelikož už je jaro tady, můžeš se její prací inspirovat! Šaty lehce odkazují na šedesátá léta a pro celou kolekci je charakteristícká střídmost, jednoduchost, ale zároveň ladnost, rafinovanost a ženskost. Typický pojem pro naši „Posh“ je minimalismus. Toho se drží zuby nehty a přece se v jejích modelech najde nezamněnitelná originalita. Oblečení, které můžeš vidět na přehlídkových molech je především decentní a nositelné a to je velké plus. A barvy? Od klasické bílé a černé, přes přírodní béžové a pudrové až po žlutou a fialovou. A jaké mají být podle Victorie Beckham další roční období?

Victoria Beckham dobývá podzim a zimu 2011

Módní přehlídka kolekce pro podzim a zimu 2011 byla součástí soukromé akce Mercedez-Benz Fashion weeku, který se konal v New Yorku minulý měsíc. V této kolekci můžeš opět spatřit inspiraci „šedesátkami“ a také „sedmdesátkami“. Skvělé je, že ani co se týče chladnější sezóny roku, se Vic nebála pestrých barev. Proto neváhej a vstřebávej její podněty, barvy jsou totiž přesně to, co u nás v zimních měsících chybí! Purpurová, šafránově žlutá a rumělková budou v příští sezóně podle Victorie tím pravým. Hvězdná návrhářka klade důraz na linii, která je někdy až přísná, ale právě to odraží její vlastní, typický styl. Jak jednou sama řekla: „Navrhuji jen to, co bych sama nosila“. A jak je na tom tedy módní designérka s hodnocením od okolí?

Victoria Beckham versus módní diktátoři

Manželka slavného fotbalisty Davida Beckhama to, jak jsem už psala, neměla v začátcích příliš lehké a respekt si musela vydobýt. Například nejobávanější osoba módního světa, šéfredaktorka americké verze časopisu Vogue, Anna Wintour, si na konto Vic připsala nejednu škodolibou poznámku. Právě po uvedení zimní kolekce 2010 však uznala kvality naší Posh Spice, otiskla v časopise její kabelky a přiznala, že je jejím velkým fanouškem. To, že Victoria skutečně za něco stojí dokazuje taky fakt, že její modely obléká jedna z největších módních ikon, Sarah Jessica Parker, světová modelka Heidi Klum nebo krásná Brooke Shields.Victoria Beckham zkrátka jede! A zajímá tě, jak je na tom s návrhářstvím napříkald taková Penelope Cruz? To si můžeš přečíst v jednom z mých předchozích článků.