Jak kombinovat oblečení? Které barvy se k sobě hodí?

Autor: dana

Jaké barevné kombinace budou letošní zimu skutečně trendy? Jak kombinovat zimní kousky a vypadat přitom naprosto senzačně? Co by ve vašem zimním šatníku rozhodně nemělo chybět? To vše se dozvíte…

Jak kombinovat barvy.

Jaké barevné kombinace budou letošní zimu skutečně trendy? Jak kombinovat zimní kousky a vypadat přitom naprosto senzačně? Co by ve vašem zimním šatníku rozhodně nemělo chybět? To vše se dozvíte v následujícím článku. 

Článek o tom, jaké barvy se k sobě hodí, jste si na našem webu mohli již v minulosti přečíst. Nyní se však zaměříme především na barevné kombinace vhodné pro zimu 2020. Zároveň si také povíme, jak správně kombinovat jednotlivé zimní kousky, aby celkový dojem z outfitu byl bezchybný. 

Léto sice již dávno skončilo, ale i nadcházející zima může být plná barev a pestrých kombinací. Stačí se nebát sáhnout po výraznějších tónech. Naštěstí již dávno neplatí, že zima musí být jen plná nevýrazných tónů. Naopak. Čím dál více zimních kousků hraje pestrými barvami. 

Například taková šedá zůstává trendy již několikátý rok po sobě. Stejně tak jako hnědá, černá a béžová. Jedná se o barvy, kterými rozhodně nikdy nic nezkazíte. Pokud však chcete vyniknout, stačí béžový kabát doplnit o růžovou šálu či čepici a můžete vyrazit do ulic, kde se za vámi budou otáčet ne jenom muži. 

Jaké barvy kombinovat během zimního období?

Zima je sama o sobě plná nevýrazných a mdlých tónů. Nic nekvete, nic neodkvétá. Žádné pestré barvičky, ani veselé tóny. Pojďme proto do tohoto období vnést trochu výraznějších barev. 

Mnoho z nás má svůj zimní šatník plný béžových a šedivých kousků. Jedná se o nádherné barvy, které k tomuto období zkrátka patří již dlouhou řádku let. Proč ale tyto kousky nedoplnit o nějaké trošičku pestřejší a nápadnější odstíny? 

Hitem letošní zimy budou kromě tradičních tónů sklízet veliký úspěch také barvy, jakými jsou například růžová, oranžová nebo modrá. Rozhodně nemusíte svůj šatník vybavit výhradně růžovými kousky. Bohatě stačí, když například pod béžový či šedý kabát zvolíte růžový svetr. Společně pak s černými kalhotami bude takový outfit působit naprosto senzačně. 

Ač není oranžová barva příliš oblíbená, stačí vybrat ten správný odstín této nápadité barvy a uvidíte, jak krásně svůj zimní šatník oživíte. Například oranžová šále, svetr či rukavice dokáží vypadat přímo božsky. Nebo taková kombinace modrých kalhot a oranžového svetru z vás rovněž dokáže udělat naprostou módní ikonu. 

Barevná kombinace oranžová.

Jak kombinovat zimní kousky oblečení?

Čím dál více oblíbené se v dnešní době stávají oversized módní kousky. A není se čemu divit. Jejich funkčnost a praktičnost je naprosto jedinečná. Obzvláště se pak oversized módní kousky nosí právě během zimního období

Stylové dlouhé kabáty, které působí dojmem, že jsou vám o tři velikosti větší, jsou naprostým hitem letošní sezóny. Nejen, že takový kabát skvěle vypadá, je i velmi praktický. Snadno pod něj oblečete pořádný svetr, a chladné počasí vás tak již rozhodně nezaskočí.

Oversized však nejsou pouze kabáty, ale také pletené svetry a teplé mikiny. Jejich výhodou je také to, že vypadají báječně téměř na každé postavě. 

Jedno je však o oversized kouskách dobré vědět. Pokud nechcete vypadat jako jeden velký pytel, vždy kombinujte oversized kousky s nějakými slim kousky. Například k velkému stylovému kabátu, ze kterého vám vykukuje pouze část nohou, zvolte slim džíny, které podtrhnout vaše štíhlá lýtka. 

Skvělou možností je také to, pokud má váš oversized kabát ¾ rukávy (což je rovněž velkým hitem letošní sezóny), zvolit k němu obtažený svetr. Ten krásně poukáže na vaše štíhlé ruce, i když vy budete krásně zabalená do obřího kabátu. Pokud váš kabát má tradiční dlouhé rukávy, stačí si je lehce vyhrnout, a své ruce tak lehce poodhalit.

Zima však není pouze o kabátek, kalhotách a svetrech. Rozhodně nesmíme zapomenout ani na pořádné rukavice, čepice a šály. Taková pletená čepice s pletenými rukavicemi ve stejném odstínu dokáže celý outfit senzačně podtrhnout. 

Jakou barvu rukavic zvolit?

Vy už máte svůj šatník na zimu řádně připravený? Nebo ještě nějaké stylové kousky sháníte?