Jak na oversized módu?

Autor: dana

Volné oblečení, které vypadá, že je o několik čísel větší. Taková je oversized móda. Naprostý módní hit posledních let. Víte však, jak ji správně nosit, abyste nevypadali jako v pytli? …

Jak na oversize módu

Volné oblečení, které vypadá, že je o několik čísel větší. Taková je oversized móda. Naprostý módní hit posledních let. Víte však, jak ji správně nosit, abyste nevypadali jako v pytli? 

Oversized móda je oblíbená již několik sezón po sobě. Není se absolutně čemu divit. Tento styl oblékání má hned několik výhod. Zároveň je však několik věcí, na které je třeba si dávat při výběru oversized oblečení pozor. 

Pro koho je oversized móda vhodná? 

V posledních letech přestává platit, že stylová móda je výhradně pro dámy. Muži se o módní hity zajímají čím dál více a čím dál častěji se snaží jít s posledními trendy. Jinak tomu není ani u oversized módy. I ta si našla mezi muži mnoho svých příznivců. 

Dalo by se téměř říct, že oversized móda je pro každého. Je pouze zapotřebí důkladně vybírat ty správné modely a střihy. A také je velmi důležité umět je správně kombinovat s dalšími kousky oblečení. Obecně ale platí, že nejlépe oversized móda vypadá na souměrné postavě

Oversized móda není oblíbená pouze mezi teenagery a mladými lidmi. Oversized kousky, jakými jsou například kabáty či kardigany, se stávají velmi oblíbené také u žen a mužů ve středních letech. Těm tato móda vyhovuje především díky svému komfortu.

Pro koho je vhodná oversize móda?

Jak na oversized módu, abyste nevypadali jako v pytli?

Ač by se na první mohlo zdát, že si stačí pořídit mikinu a kalhoty ve větší velikosti a oversized outfit je hotový, tak tomu tak úplně není. Při výběru vhodného oversized kousku je třeba mít cit pro správnou kombinaci oblečení. Pokud si na sebe vezmete volnější střih kalhot a o dvě čísla větší mikinu, tak budete nejspíš vypadat jako v pytli. 

Kombinace slim kousků 

Aby oversized oblečení co nejlépe vyniklo, je dobré jej kombinovat se slim kousky. Protože pokud si na sebe oblečete jeden velký oversized kousek, například ohromný kabát až na zem, budete působit neforemně a zbytečně vám to přidá kila. Je proto dobré kombinovat například volnější mikiny a kabáty s obtaženými džínami. Nebo naopak volný střih kalhot s kratším a obtaženým topem.

Pokud si však velký kabát až na zem pořídíte, můžete mu například ohrnout rukávy, aby byla vidět silueta vašich rukou. Nebo ho můžete rozepnout, a nechat tak odhalenou svoji skutečnou siluetu těla. To samé platí u volných kalhot. Opět je můžete ohrnout a odhalit svá štíhlá lýtka či kotníky. 

3 hlavní tipy, jak na oversized módu:

  • kombinujte se slim kousky
  • ohrnujte nohavice a rukávy
  • nezapínejte kabáty a svetry

Top oversized kousky? 

A jaké si tedy pořídit oversized oblečení, abychom byli opravdu trendy? Výběr konkrétních kousků je čistě na vás. Nejvíce vyhledávanými a oblíbenými jsou především svetry, kabáty, cardigany, mikiny a trička. Během letní měsíců u žen vedou také velké sukně a volné střihy kalhot

Výhody oversized módy

Bezesporu největší výhodou oversized oblečení je komfort. Volné střihy, které vás nikde netlačí a neškrtí jsou zkrátka favoritem nás všech. Obzvlášť, když takové kousky můžete nosit během celého dne a vypadat přitom skvěle. Alespoň jeden oversized kousek by měl být zkrátka nedílnou součástí každého šatníku. 

https://pixabay.com/cs/photos/s%C3%A1m-attractive-beauty-glamour-4480444/