Jak mít krásné nehty

Autor: Módní Blog

Ruce vystavujeme na oči svému okolí den co den. Děláme jimi věškerou práci, gestikuljeme, zkrátka rukou si na člověku nelze nevšimnout. Ruce by měly být hladké a upravené. Kromě každodenního…

Ruce vystavujeme na oči svému okolí den co den. Děláme jimi věškerou práci, gestikuljeme, zkrátka rukou si na člověku nelze nevšimnout. Ruce by měly být hladké a upravené. Kromě každodenního používání krému toho docílíme tak, že budeme pravidelně věnovat pár minut péči o nehty. Myslíš si, že ti to zabere příliš času, nebo že svým nehtům nedokážeš dát hezkou podobu? Žádný strach, jakmile si osvojíš základní postup, můžeš si být sama sobě skvělou manikérkou.

 Kouzlo regenerace

Při ošetřování nehtů začni tím, že pomocí odlakovače odstraníš zbytky laku, pokud si předtím nějaký měla. Odlakovač by měl být rozhodně bez acetonu a měl by obsahovat výživné látky. Následně kleštičkami zastřihni nehty do požadované délky a přibližného tvaru. Finálního tvaru pak dosáhneš opilováním nedokonalostí. Uděláš nejlépe, když sáhneš po papírovém pilníku, ktetý se snadno dostane i na ta nejméně dostupná místa. Pilovat bys měla v jednom směru, aby nedocházelo k třepení. Potom ponoř prsty do teplé vody, do níž můžeš přidat trochu olejíčku a  setrvej pár minut. Tvé nehty se obměkčí a jejich následná úprava bude jednodušší. Po této koupeli nanes na jemnou kůžičku okolo nehtového lůžka a na celé okolí nehtu regenerační krém, rozetři a nech chvíli působit. Dalším krokem bude šetrné shrnutí  kůžičky pomocí speciální tyčinky.

 

Správné lakování

Po dokončení regeneračních procedur můžeš nehty nechat buď přirozené a pouze je vyleštit, aby se krásně leskly, nebo budeš v jejich úpravě pokračovat nanesením laku. Nejdříve naneseš základ v podobě zpevňovače nehtů. Díky němu se nehet vyhladí a barevný lak na něm nezanechá po odlakování žádné skvrny. Až základ zcela zaschne, můžeš nanést první vrstvu vybraného barevného laku. Poté nanes ještě vrstvu druhou. Až tvé nehty budou úplně suché, můžeš ještě na povrch aplikovat bezbarvý lak, který zajistí jiskřivý lesk. Zkoušet můžeš také nejrůznější variace barev a ozdob, podle toho jaký máš styl.

Foto: www.ladyzona.com , www.faqs.org , www.saidaonline.com