Jak na krásné a oslnivé vlasy? 

Autor: dana

Krásné vlasy jsou snem všech žen. Neboť jsou to právě vlasy, které se považují za korunku krásy. Ne vždy však svým vlasům dopřáváme tu správnou péči. Naše vlasy tak trpí…

Jak docílit krásných vlasů?

Krásné vlasy jsou snem všech žen. Neboť jsou to právě vlasy, které se považují za korunku krásy. Ne vždy však svým vlasům dopřáváme tu správnou péči. Naše vlasy tak trpí a nevypadají příliš hezky. Jak tedy svým vlasům dopřát dostatečnou péči, a zajistit si tak jejich oslnivý vzhled? 

Jak na krásné a oslnivé vlasy? 

Jak správně pečovat o vlasy?

  • nemyjte si vlasy příliš často
  • nechoďte spát s mokrými vlasy
  • chraňte vlasy před teplem
  • nepoužívejte barvy z drogerie
  • dopřejte svým vlasům potřebnou výživu

Správná péče o vlasy.

Nemyjte si vlasy příliš často 

Prvním krokem ke krásným vlasům je jejich správné mytí

Časté mytí vlasů může vést k jejich dehydrataci a třepení. Zároveň vede časté mytí vlasů k většímu maštění. Každodenním mytím totiž zbavujete vlasy ochranných olejů, a tím pádem jich začne pokožka hlavy produkovat víc, a tak se i víc mastí. A rázem tak vzniká začarovaný kolotoč. 

Skvělým řešením může být suchý šampon, který mastnotu skvěle zamaskuje, a navíc dodá vlasům objem, svěžest i texturu.

Během mytí vlasů mnoho žen zapomíná používat kondicionér. To je ovšem veliká chyba. Šampon vlasy zbaví nečistot, ale až kondicionér jim potom dodá tu správnou výživu. Není tedy dobré ho vynechávat, protože dokáže každý vlas zatáhnout, a tím zajistit, aby byl odolnější a pevnější. Zároveň kondicionér usnadňuje rozčesávání vlasům a zanechá je nádherně hebké.

Záleží také na účesu, do kterého své vlasy svážete. Účes by neměl vlasy příliš ničit, ale naopak pokud možno co nejlépe chránit.

Nechoďte spát s mokrými vlasy

Mokré vlasy jsou velmi náchylnější k poškození. Snažte se proto předcházet spánku s mokrými vlasy. Pokud máte tedy ve zvyku umývat si vlasy večer, vždy je lepší je vyfoukat dosucha, než ulehnete ke spánku. 

Chraňte vlasy před teplem 

Nepříznivý vliv na vaše vlasy může mít jejich časté foukání, žehlení či kulmování. Zkrátka tedy častá tepelná úprava vlasů. Pokud i vy patříte mezi ženy, které si své vlasy pravidelně tepelně upravují, rozhodně byste neměla zapomínat na správnou termoochranu.

Před použitím fénu, kulmy či žehličky proto na vlasy vždy aplikujte správnou péči pro ochranu vlasů před teplem. Volit můžete mezi nejrůznějšími spreji či balzámy, které vlasům poskytnou dostatečnou ochranu.

Kapitlou saou o sobě je saunování. Ačkoliv je sauna celkově prospěšná pro naše zdraví a pro naše tělo, vlasům nedělá příliš dobře. Vlasy v sauně trpí a ničí se, alespoň trchu můžete tomuto efektu zabránit využitím saunovací čepice (která však primárně není určena k ochraně vlasů). Je vhodné si vlasy před saunováním svázat do culíku nebo gumičkou, aby alespoň volně neplály. Záleží také na druhu sauny, parní sauny nebo solné sauny (a obecně sauny s nižší teplotou a vyšší vlhkostí) jsou pro vlasy šetrnější. Ideálním řešením pak může být infrasauna, která by měla působit minimální negativním vlivem na kvaltu vlasů.

Úplně ideální by však bylo tepelnou úpravu vlasů maximálně omezit

Nepoužívejte barvy z drogerie

Ke krásným vlasům moc nepřispívají ani barva z drogerie. I když jsou v dnešní době tyto barvy na velmi dobré úrovni, nikdy se takové barvy nemohou rovnat těm z profesionálních kadeřnických salonů. Pokud tedy toužíte po melírovaných či barvených vlasech, raději vyhledejte kadeřníka, který vašim vlasům dopřeje profesionální péči. 

Dopřejte svým vlasům potřebnou výživu 

Aby mohly být vaše vlasy krásné a oslnivé, potřebují dostatečnou výživu. K tomu vám mohou skvěle posloužit všemožné oleje, balzámy či masky, které vašim vlasům dodají potřebnou výživu a hydrataci. Zároveň tak pomohou zacelit roztřepené konečky, navrátit vlasům vitalitu a lesk. Neboť vyživené vlasy jsou krásné vlasy. 

Velmi často i samotní kadeřníci nabízí svým klientům nejrůznější ozdravné kúry na vlasy. Většinou se jedná o masky či zábaly, které vlasům rovněž dodají živiny a zanechají je nádherně hebké, zářivé a plné života. Zeptejte se na tuto službu svého kadeřníka při příští návštěvě i vy. 

Dámy, a jakou péči dopřáváte svým vlasům vy?