Jak se obléct na párty? Máme 5 tipů!

Autor: dana

Dostala jste pozvánku na večerní akci a nyní si lámete hlavu s tím, jaké oblečení byste na tuto příležitost měla zvolit? Džíny a halenka, které nosíte běžně, sice nikoho rozhodně…

Jak se oblékat na párty?

Dostala jste pozvánku na večerní akci a nyní si lámete hlavu s tím, jaké oblečení byste na tuto příležitost měla zvolit? Džíny a halenka, které nosíte běžně, sice nikoho rozhodně neurazí, ale také ani nijak zvlášť nezaujmou. Po čem tedy sáhnout, abyste byla opravdu za hvězdu? Nechte se inspirovat následujícím článkem, který se vám pokusí poradit, jak se co nejlépe obléct na párty, abyste byla za absolutní hvězdu noci. 

Večírky a párty 

Večírky a párty jsou ideální příležitostí, kdy můžete světu okolo sebe ukázat, jaké parádní kousky oblečení se skrývají ve vašem šatníku. Výběr konkrétních párty kousků je třeba vždy přizpůsobit především místu konání a účelu akce. S elegantními pouzdrovými šaty bez výstřihu zazáříte na párty či mejdanu asi stejně tak, jako když na poklidný firemní večírek dorazíte v extra mini krátkých a blyštivých šatech s výstřihem až k pupíku. Vždy se proto snažte mít na paměti, že správná kombinace stylu a vkusu je klíčem k oslnivému modelu. Jelikož se však chystáte na párty, lehká extravagance a nespoutanost jistě ničemu neublíží. 

Kromě správné kombinace módních kousků myslete také na to, že velmi podstatným aspektem je vaše osobní pohodlí. Škrábavé a kousavé halenky, extra upnuté kalhoty a nepohodlné boty proto raději nechte tentokrát doma. 

A když už je řeč o tom pohodlí, rovněž si při výběru konkrétního modelu vzpomeňte na to, jaké bývá na takových akcích většinou teplo. Obzvlášť, když si dáte nějaký ten drink, který proložíte tancem. Uplé roláky, teplejší svetry a mikiny sice mohou působit fajn, rozhodně ale nejsou tou nejlepší volbou, pokud plánujete protančit nadcházející noc. 

V čem vyrazit na párty a být za hvězdu?    

Jaké párty oblečení tedy zvolit, pokud se chystáte užít si nadcházející večer ve víru velkoměsta? Rozhodně zkuste sáhnout po něčem zajímavém, nepříliš formálním a lehce výstředním. Samozřejmě můžete zvolit i něco klasičtějšího, co nosíte běžně, ale vy jistě dokážete vymyslet nějaký zajímavější model, kterým své okolí pořádně oslníte.

Nechte se inspirovat následujícími tipy a užijte si nastávající párty na maximum.  

1. Už žádné puchýře po protančené noci 

Hned v tomto prvním případě je opět dobré připomenout, že pohodlí je někdy mnohem důležitější, než všechen styl. Takové nádherné párty lodičky na vysokém podpatku působí opravdu skvěle a dokáží nádherně prodloužit nohy, ale nemusí to být vždy úplně šťastná volba. Zejména pokud se tedy chystáte během večera nějak intenzivněji tančit. Pak raději vsaďte na nějaké zajímavé a okouzlující balerínky, polobotky nebo oxfordky. Vysoké lodičky zvolte spíše ve chvíli, kdy chcete jen tak v klidu posedávat na baru a taneční kreace nemáte úplně v plánu. 

Jaké si vzít boty na párty?

2. Lesk jako blesk

Kam jinam také vynést nějaký ten párty blyštivý kousek oblečení, než právě na takovou akci. Všechny ty lesklé flitry, třpytky a kamínky dokáží totiž udělat opravdu velkou parádu. Možná právě proto jsou třpytivé módní kousky, které byly rovněž velkým hitem v 80. letech minulého století, nabízeny poslední dobou čím dál častěji téměř ve všech obchodních řetězcích. 

Při volbě třpytivých a flitrových párty kousků ovšem myslete na to, že je dobré vždy sladit nějaký ten výraznější kousek oblečení s tím decentnějším. Zvolíte-li tedy například blištivou párty halenku, je dobré ji kombinovat s nějakými jednobarevnými a jednoduchými kalhotami, které se s výraznějším vrškem nebudou bít a naopak k sobě budou dokonale ladit. 

3. Ne až příliš krátké

Kratší párty sukýnky nebo šaty jsou jakýmsi pomyslným symbolem všech večerních akcí. Obzvláště pak tedy v těch teplejších letních měsících. Odhalené nohy působí žensky, smyslně a také velmi přitažlivě. Ovšem dejte si velký pozor na to, aby vaše kraťasy, sukně či šaty nebyly až příliš krátké, a neukázaly tak více, než by měly. Poté už by se nejednalo o znak ženskosti, ale spíše o znak lacinosti a nevkusu. A to žádná dáma jistě nechce. 

4. Nezapomeňte na šperky 

Pokud již máte vybrané vhodné párty oblečení, přichází na řadu další důležitá věc – doplňky. Jedná-li se o doplňky na párty, můžete vsadit na něco výraznějšího, třpytivějšího a zkrátka oslnivějšího. Jednoduché a nevýrazné náušnice tentokrát vyměňte za nějakou pořádnou pecku. Nebojte se ani výraznějších náhrdelníků nebo náramků, které v kombinaci s vkusnou párty halenkou či párty tričkem vypadají přímo senzačně. Zkrátka nebojte se maličko odvázat. 

5. Stylová kabelka na závěr

Tato poslední rada na cestě k dokonalému party outfitu tak trochu vyvrací fakt, že pohodlí by mělo být téměř na prvním místě. Pro každou ženu je totiž velmi pohodlné, když u sebe může mít velkou a prostornou kabelku, do které se jí velmi snadno vejde velká spousta věcí. Ovšem na párty nemusí taková kabelka působit příliš dobře. Zvolte raději elegantnější a menší kabelku, například takzvanou crossbody kabelku do ruky či přes rameno, do které se vám hravě vejde vše potřebné a zároveň působí stylově a dokáže skvěle podtrhnout celý outfit.

Jakou si vzít sukni na párty?

A co vy? Také se v blízké době chystáte na nějakou párty, a tak se vám výše zmiňované rady budou hodit?