Jak se obléct na první rande?

Autor: modniblog.cz

Seznámili jste se online a čeká vás první schůzka? Máme pro vás několik tipů na to, jak zazářit a udělat skvělý první dojem. Podíváme se na vhodné oblečení a také…

Jak se obléct na první rande?

Seznámili jste se online a čeká vás první schůzka? Máme pro vás několik tipů na to, jak zazářit a udělat skvělý první dojem. Podíváme se na vhodné oblečení a také na pár zásad, které byste měli dodržet. Díky nim si rande užijete na 100 % a druhá schůzka na sebe nenechá dlouho čekat.

Kde se seznámit online

Seznamování online je snad nejjednodušší cestou, jak poznat někoho nového. Nezáleží na věku – seznamku můžete zkusit kdykoliv. Obzvláště pak v důsledky pandemie koronaviru zažily online seznamky ohromný rozmach. Díky profilu máte hned jasno o koho jde a zda stojí za to navázat kontaktNa výběr máte z několika portálů. Některé jsou placené, jiné zcela bezplatné. Dejte si pozor také na jejich zaměření. Zatímco některé jsou orientované na vážné vztahy, jiné zase na flirt a nezávazné schůzky. Podívejte se třeba na srovnání seznamek a vyberte si tu pro vás nejlepší.

Jak se připravit na první schůzku

Důležité je, abyste se cítili sebevědomě a zároveň pohodlně. Poslední, co chcete, je neustále se ošívat a cítit se nepříjemně jen kvůli oblečení. Na starost přeci budete mít mnohem důležitější věci. První dojem je klíčový. Už nejsme uvěznění ve virtuální realitě lockdownu. Je na čase vyměnit pyžamové tepláky za něco reprezentativnějšího. Pojďme se podívat na tipy, jak se obléct na první online schůzku.

Jak sestavit outfit

Už máte vybrané místo schůzky? Oťukejte si ho online. Dnes už má téměř každý podnik na stránkách fotky nebo dokonce virtuální prohlídku. Podle toho, kam půjdete, sestavte svůj outfit. Je to nóbl restaurace, bar nebo kavárna? Pro každou příležitost se hodí trochu jiné oblečení. 

  • Během dne na kávu: Snažte se vypadat přirozeně. Sázejte na pohodlí. Šaty a kardigan, nebo džíny, tenisky, tričko a sluneční brýle – ideální volba pro rande během dne v kavárně na náměstí.
  • Oběd v restauraci: Ať už se rozhodnete pro šaty nebo kalhoty s hedvábnou košilí a sakem, nejdůležitější je sebevědomí. To vám totiž sluší nejvíc. Nezapomeňte na make-up. Chcete vypadat přirozeně, ale zároveň vyslat signál, že jste si dala záležet.
  • Drink v baru: Pro večerní outfit se trochu odvažte. Osvěžte svůj look originálním doplňkem nebo šperkem. Do baru můžete vyrazit v kalhotách i v sukni. Nebojte se sáhnout po zajímavém topu, letos jsou v módě průstřihy. S make-upem to nepřehánějte, ale klidně sáhněte po výrazné rtěnce.

Držte se následující rady: Podtrhněte vaše přednosti. Máte útlá ramena a paže, které působí křehce a žensky? Šaty na ramínka jsou tou pravou volbou. Pokud jste hrdá na své dlouhé nohy, vystavte je v malých černých nebo upnutých skinny kalhotech. Buďte kreativní – možností je nekonečno. 

Detaily, detaily a zase detaily

Maličkosti a detaily jsou často to, co si nás protějšek nejvíc zapamatuje. Mrkněte na srovnání parfémů a zvolte takový, který vašemu okolí učaruje. Nezapomeňte na manikúru. Určitě se nechcete na prvním rande ukázat s okousanými nehty nebo oprýskaným lakem. 

Zvolte barvu, která vám lichotí

Asi už jste slyšeli o psychologii barev a o tom, že ne každá barva se hodí k vašemu odstínu pleti a vlasů. Ať už si o tom myslíte cokoliv, berte to v potaz. Barvy umí vysílat signály do vašeho okolí a ovlivnit to, co si o vás druzí myslí. Především při vytváření prvního dojmu je to důležité. Pracujte s tím. A nezapomeňte na to, že barva by měla také podtrhnout vaše přednosti a lichotit vám. Pokud se cítíte dobře v černé a víte, že vám sluší, sáhněte po ní i na první schůzce.

Čemu se vyhnout

Méně je někdy více. Na prvním rande to platí dvojnásob. Nepřehánějte to s make-upem. A co se oblečení týče, nedoporučujeme sahat po extravagantních modelech. Vyplatí se vsadit na basic kousky, jednoduchost a eleganci. 

Pokud váháte, jak moc si toho na sebe obléct, pak osvědčenou radu. Polonahá byste rozhodně dobrý první dojem neudělala. To ale neznamená, že si nesmíte vzít minisukni. Pokud odhalíte nohy, vyvažte to blůzou s dlouhými rukávy a nízkými podpatky. A naopak – odhalená záda a velký výstřih nebude vypadat lacině, pokud si oblečete maxi sukni nebo dlouhé kalhoty. Rozhodně si na sebe ale neberte nic, v čem nemůžete chodit nebo pohodlně sedět.

Držíme vám palce, ať se vám první rande vydaří. A nezapomeňte – sebevědomí je to nejdůležitější. Pamatujte na to při sestavování outfitu a nemůžete sáhnout vedle.