Jak vybrat oblečení, aby s ním bylo možné diskrétně používat inkontinenční vložky?

Autor: modniblog.cz

Inkontinence je velice nepříjemný zdravotní problém, u kterého vám mohou inkontinenční vložky pomoci k návratu do normálního života. Nikdo ale nechce, aby bylo užívání těchto pomůcek vizuálně patrné. Jak si…

Inkontinence je velice nepříjemný zdravotní problém, u kterého vám mohou inkontinenční vložky pomoci k návratu do normálního života. Nikdo ale nechce, aby bylo užívání těchto pomůcek vizuálně patrné. Jak si tedy vše pojistit volbou vhodného oděvu?

Na upnuté džíny už to nebude

Pokud ve vašem šatníku dříve podstatnou část zabíraly upnuté džíny, nebo dokonce legíny, budete muset svůj styl oblékání trochu obměnit. Zejména v oblasti pánve bude totiž nutné vsadit na volnější outfity. Díky tomu nebudou ani objemnější inkontinenční vložky či kalhotky vidět, zatímco na upnutějších oděvech by se mohly „vyrýsovat“.

Pokud se bez jeansů v šatníku neobejdete, ideálním střihem pro vás budou tzv. mrkváče. Ostatně proč ne? Jsou opět v módě, takže rozhodně ze strany okolí pravděpodobně dokonce uslyšíte chválu. Ještě lepší volbou než džíny ale budou z hlediska módních trendů jednobarevné společenské kalhoty v carrot fit střihu. Legíny zase vyměňte za „pytlovitější“ tepláky.

Raději tmavší odstíny

Doporučujeme vám také vyměnit světlé kalhoty za tmavé. Na světlé látce je totiž dobře vidět každý záhyb či stín, zejména bílé látky pak mohou být částečně průhledné, i když by se to v případě kalhot stávat nemělo.

Jistota je ale jistota, a tak dávejte přednost vyšší gramáži a zejména tmavým barvám. Tmavé barvy méně prosvítají, snáze zamaskují nepřirozené tvarování a lépe skryjí i případné protečení, pokud náhodou vložka neohlídá úplně vše.

Sukně nejsou tabu

Dámy se nemusejí v létě bát sukní či šatů. Opět jen platí, že vhodnější jsou tmavší barvy, přednost dejte vyšší gramáži a pro úplnou jistotu vsaďte na sukně či šaty s alespoň jemným nařasením.

Čemu se naopak vyhnout? Ze šatníku vyřaďte splývavé letní šaty světlých barev, u kterých navíc hrozí prosvítání. Riskovat byste neměly ani minisukně a krátké šaty. Přednost dejte těm, které sahají až ke kotníkům.

Také volba vložky je důležitá

Některé inkontinenční vložky mohou být samy o sobě natolik diskrétní, že volbě oblečení není nutné věnovat takovou pozornost. Zpravidla ale půjde o vložky vhodné pro menší obtíže, případně půjde o dražší produkty.

Vyzkoušejte ale různé varianty a vyberte si tu, která vám nejvíce vyhovuje jak z hlediska ochrany proti protečení, tak z hlediska vzhledu a celkového komfortu. Na trhu je naštěstí dostatek produktů, každý by si tedy měl být schopný vybrat.

Kromě toho nevzdávejte svůj boj s tímto onemocněním, vhodnými kroky můžete zbrzdit rozvoj onemocnění, případně můžete dosáhnout alespoň částečného zlepšení stavu.