Jaké oblečení zeštíhlí vaši postavu?

Autor: modniblog.cz

Chcete vypadat štíhlejší? Stačí si obléct správné oblečení. Zjistěte, jaké kousky by vám neměly chybět a jak je správně nakombinovat. Upozorníme, na co se zaměřit a čemu se naopak vyvarovat.…

Jaké oblečení zeštíhlí postavu?

Chcete vypadat štíhlejší? Stačí si obléct správné oblečení. Zjistěte, jaké kousky by vám neměly chybět a jak je správně nakombinovat. Upozorníme, na co se zaměřit a čemu se naopak vyvarovat. Povíme si také něco o barvách a vzorech a jak je můžete využít ve svůj prospěch.

Jak dosáhnout štíhlé postavy

Honba za štíhlou postavou je pro mnohé z nás celoživotní úsilí. Naštěstí je dnes nutriční poradenství dostupnější a hubnutí díky tomu snadnější. K dispozici jsou například keto diety a cvičení zdarma online. Cítit lépe se ale můžeme i díky chytře zvolenému oblečení. Jak na to? U nás najdete triky, které vždy zaberou.

Začněte u spodního prádla

Můžete být oblečená sebelíp. Pokud ale máte příliš malé spodní prádlo, které tlačí do faldíků, není to nic pěkného. Nemluvě o nepohodlí, které se odrazí i na vašem sebevědomí. Co se podprsenky týče, je obzvlášť důležité, aby perfektně padla. Jinak si můžete poškodit záda. Ideální jsou podšité košíčky, které prsa zvednou, avšak nemají kostice. Pokud totiž vytvoříte více prostoru mezi pasem a hrudníkem, zdůrazníte siluetu a budete působit útleji.

Co se kalhotek týče, není nutné nosit stahovací. Ty se beztak na každodenní nošení příliš nehodí, jelikož vytváří tlak a nejsou zrovna dvakrát pohodlné. Doporučujeme bezešvý model z kvalitního prodyšného materiálu.

Černé silonky

Černí silonky opticky zeštíhlí a prodlouží vaše nožky. Tento praktický doplněk můžete nosit téměř celoročně. Rozhodně nedoporučujeme variantu v tělové barvě, ta naopak kila přidává. To samé platí o některých vzorech. Ty nejobyčejnější černé průsvitné jsou zkrátka sázkou na jistotu. Nezapomeňte doplnit botami na podpatku, i ty mají podobný efekt.

Černé silonky pro zeštíhlení.

Monochromatický outfit

Monochromatický outfit je složený z jedné barvy nebo z jejích různých odstínů. Pokud chcete vypadat štíhleji, máte na výběr ze dvou možností. Buď sáhnout po barvě, která vytvoří požadovanou iluzi, nebo oklamat oko pomocí vrstvení.

Nejlepší jsou v tomhle ohledu především tmavé barvy jako je černá, vínová, mechově zelená, tmavě fialová, námořnická modrá atd. Syté a světlé barvy jako je oranžová, žlutá či mentolová mohou naopak přitáhnout pozornost k problematickým partiím. Je na nich totiž vidět každý záhyb a ďolíček. Pokud přesto chcete obléct světlou barvu, vrstvěte – kalhoty, triko, dlouhý blazer atd.

Kalhoty s vysokým pasem a zastrčené tričko

Před pár lety to bylo módní faux pas, dneska jsou v módě. Kalhoty s vysokým pasem jsou přesně to, co potřebujete pro štíhlejší siluetu. Pokud navíc zastrčíte triko dovnitř, zdůrazníte pas a vrchní polovinu těla. Sami si zkuste, že outfit hned vypadá lépe, než když je triko venku.

Cop topy a bundy kratšího střihu

Pokud chcete postavu nejen zeštíhlit, ale také vypadat vyšší, musíte se zaměřit na nohy. Ty je potřeba prodloužit, vršek těla naopak zkrátit. Toho dosáhnete právě crop topem a bundami kratšího střihu. Ukazovat břicho samozřejmě nemusíte. Lze je zkombinovat například se sukní nebo kalhotami s vysokým pasem.

Výstřih do véčka a důležitost vertikály

Výstřih do véčka zúží oblast ramen a zdůrazní vertikální linii postavy. Důraz na horizontálu, jako jsou horizontální pruhy a další vzory, tělo rozšiřuje. Naopak když se zaměříte na vertikálu, tělo opticky zúžíte. Tím se dá dosáhnout nejen výstřihem do véčka, ale také pruhy a správnou siluetou, kterou vytvoří například zavinovací sukně nebo šaty.

Oversized kousky

Pod oversized kousky se dá snadno schovat pár kilo navíc. Ale pozor – nejde o to, abyste se v oblečení úplně ztratila. Zvolte takovou kombinaci, která sice zakryje problematické partie, ale zároveň zdůrazní vaše přednosti. Můžete odhalit například štíhlá lýtka a zápěstí. Dlouhý kabát je vždy sázka na jistotu. Dobře fungují také šaty a delší sako, které skryje větší zadeček. Nebo midi sukně a huňatý svetr.

Oversize oblečení.

Zvonáče  

Další retro kousek. Nebojte se jich. Jelikož se střih postupně rozšiřuje, vytváří iluzi delších nohou. Navíc pokud sáhnete po zvonáčích s vysokým pasem, zeštíhlíte a zdůrazníte pas. Ten bude totiž vždy v porovnání s širokým spodkem nohavic vypadat drobnější, než ve skutečnosti je. Přidejte i boty na podpatku a máte vyhráno.

Upnuté dlouhé rukávy

Ač nabírané a řasené rukávy vypadají krásně, jsou spíše v horizontální linii a zbytečně rozšíří vaši siluetu. S upnutými dlouhými rukávy naopak zdůrazníte vertikálu, a díky tomu budete vypadat štíhleji. Je jedno, jestli vsadíte na tričko s rukávy až po zápěstí nebo šaty s ¾ rukávem, obojí má stejný efekt.