Jaké zvolit oblečení na koncert? Máme 10 tipů!

Autor: dana

Koncerty. Úchvatné koncerty všech nejrůznějších hudebních skupin. Kdo by je nemiloval. Není ovšem vždy snadné vybrat vhodný outfit pro tuto příležitost. Proto vám přinášíme hned 10 tipů, které vám při…

Jaké oblečení si vzít na koncert?

Koncerty. Úchvatné koncerty všech nejrůznějších hudebních skupin. Kdo by je nemiloval. Není ovšem vždy snadné vybrat vhodný outfit pro tuto příležitost. Proto vám přinášíme hned 10 tipů, které vám při výběru perfektního modelu jistě pomohou. Pokud si tedy i vy kladete otázku, jak se obléct na koncert, tak je pro vás tento článek jako stvořený. 

V prvé řadě záleží na tom, na jakou konkrétní hudební událost se chystáte. Je jistý rozdíl mezi tím, jak se obléct na rockový koncert, jak se obléct na popový koncert nebo jak se obléct na metalový koncert. Jistě však každý dobře ví, jaké barvy a styl vyžaduje jeho oblíbený hudební žánr a že zvolit bílé džíny s růžovým tričkem na koncert rockové skupiny asi není to nejlepší řešení. 

Co si obléct na koncert? 

Při výběru dokonalého oblečení na koncert je potřeba si také uvědomit, kdy takové akce probíhají. Většinou to bývá během letních měsíců, kdy dny jsou prosluněné a horké a večery příjemně teplé. 

Zároveň je dobré mít také na paměti, že na podobných hudebních akcích bývá plno, a proto zvolit nové bílé tenisky nebo lodičky na vysokém podpatku nemusí být úplně šťastnou volbou. 

1. Prošoupané džíny jsou in

Hned první tip asi není třeba nějak dlouze vysvětlovat. Prošoupané džíny, šortky či sukně jsou neutuchajícím módním hitem. Právě “děravé” svršky oblečení jsou jako stvořený na hudební akce, jež nevyžadují střídmější dress code. 

2. Tílka, trička, topy

Koncerty slouží především k tomu, aby se na nich jeho účastníci bavili. Proto hlavní náplní těchto akcí bývá zpěv a také tanec. Při výběru triček a topů mějte tento fakt na paměti. Extra obtažené tričko sice může působit přitažlivě, ovšem když si během letních koncertů střihnete pár tanečních kreací, mohlo by vám být těsné tričko spíše nepříjemné. Zvolte raději volnější střih nebo nějaký top, který má například odhalenější bříško. 

Co se týče konkrétního modelu, tak se ničemu meze nekladou. Chystáte-li se na rockový koncert, volte spíše tmavší odstíny. Pokud se naopak chystáte na popový koncert, nebojte se sáhnou po něčem barevnějších. 

3. Svetr nechte tentokrát doma

Ať už se chystáte na koncert konaný venku či v nějaké hale, pro jistotu si s sebou přibalte nějaký ten teplejší kousek oblečení. Tím není myšlen svetr ani rolák. Spíše nějaká zajímavá mikina. Nechystáte-li se zrovna na rockový koncert, můžete sáhnout také po sportovně elegantním saku, se kterým zazáříte. 

4.  Džíska, křivák nebo bomber 

Pokud si nejste jisti, zda vám mikina bude stačit, můžete dále sáhnout po bundách, jež jsou na podobné akce jako stvořené. A to především džíska, křivák a bomber. Tyto bundy jsou stylové, praktické a zkrátka jako dělané na hudební akce. 

5. Sluneční brýle jako praktický doplněk

Při cestě na hudební akce konané venku nezapomínejte ani na sluneční brýle. Ty lze považovat za jedinečný a především velmi praktický doplněk. Čím více extravagantní sluneční brýle zvolíte, tím lépe uděláte. Nebojte se tedy trošku odvázat. 

Jak se obléknout na festival?

6. Pokrývka hlavy je důležitá

Během příprav na koncert nezapomínejte ani na další podstatnou věc. Tou je pokrývka hlavy. Pokud se totiž jedná o venkovní koncert, tak celý den na přímém slunci by nemusel být pro váš organismus to pravé. Taková originální kšiltovka či stylový klobouk mohou být zároveň skvělým doplňkem k vašemu outfitu. 

7. Nohy pěkně v pohodlí

Jak už bylo zmíněno o několik řádků výš. Na hudební akce podobné koncertům volte obuv, u které vám nebude příliš líto, že vám ji někdo pošlape. Zároveň dbejte také na to, aby vám vybraná obuv byla pohodlná. Takové tenisky tmavších barev mohou být skvělým řešením.

8. Praktická ledvinka

Že je móda ledvinek zpět už zřejmě zaregistroval téměř každý. A jedna věc se ledvince rozhodně nesmí upřít. Praktičnost. Do malé kabelky, kterou lze připevnit okolo pasu nebo dát jen tak přes rameno, se lehce vejde vše potřebné a zároveň nezabere příliš místa. Ať už tedy sáhnete po jednodušší černé nebo naopak extravagantnější ledvince, rozhodně neuděláte chybu. 

9. Nezapomeňte na doplňky

Dalším způsobem, jak můžete dotáhnout svůj vysněný outfit k dokonalosti, je neopomenout doplňky. A to především hodinky, výraznější náušnice nebo řetízky. Ty dokáží udělat opravdu hodně parády. 

10. Kdyby náhodou pršelo

Ač většinu letních koncertů doprovází spíše prosluněné počasí, nějaká ta přeháňka může přijít. Není proto nic snazšího, než si pořídit praktickou pláštěnku, kterou asi nelze považovat za top módní doplněk, ale její funkčnost a praktičnost je k nenahrazení. 

10 tipů jak se obléci na koncert.

A jaký outfit zvolíte na příští koncert vy?