Kosmetika z Mrtvého moře, v čem je jiná

Autor: Módní Blog

Léčivá kosmetická síla z hlubin Mrtvého moře Používat kosmetiku z Mrtvého moře pro oživení a hojení pokožky či vlasů může znít poněkud paradoxně, ale je tomu skutečně tak. Mrtvé moře je přeneseně…

Léčivá kosmetická síla z hlubin Mrtvého moře

Používat kosmetiku z Mrtvého moře pro oživení a hojení pokožky či vlasů může znít poněkud paradoxně, ale je tomu skutečně tak. Mrtvé moře je přeneseně přímo studnicí života a krásy a vděčí za to unikátnímu složení své vody. Jezero (ano, nazývá se moře, ale patří do rodu jezerovitých) je nejníže položená vodní plocha na Zemi, leží 417 metrů pod úrovní hladiny moří. Nachází se na jihovýchodě Izraele a patří mezi bezodtoková jezera, voda z něj se pouze odpařuje. Tak jsme si hezky shrnuli pár základních faktů a teď se podíváme, proč je kosmetika z Mrtvého moře vhodná jako vánoční dárek pro každého.

Sůl nad zlato aneb kosmetika z Mrtvého moře jako vánoční dárek

Mrtvé moře je nejslanější vodní plochou na Zemi, z čehož vyplývají dvě výtečné věci. První je fakt, že tak slaná voda tě udrží na hladině bez tvého vlastního úsilí. Což o to, nápad dobrý, ale k vyzkoušení je třeba vážit celkem dlouhou cestu. Druhou výhodou je potom obsah a složení minerálů v soli z Mrtvého moře. Ve vodách slaného jezera se nachází 54 různých minerálů, vitamínů a stopových prvků, a některé z nich nenalezneš jinde na světě. A právě unikátní složení těchto prvků má zvláštní hojivý efekt na pokožku, vlasy a nehty.

Takže zatímco výlet k Mrtvému moři je vánoční dárek z říše drahých, kosmetika z Mrtvého moře za tebou přiletí až domů. A nemusíš chodit pro klik daleko, stačí zkouknout nákupní galerii. Vzhledem k vysoké koncentraci minerálů v produktech z Mrtvého moře jsou kosmetické výrobky vhodné při léčbě kožních nemocí jako lupénky, akné a ekzémů, pomáhají však také jako záplata na revmatická a respirační onemocnění. Takže zatímco ty oceníš spíše přípravky na pleť, pro tvé prarodiče může být životabudičem koupelová sůl, jež jim pomůže s klouby a dýchacími obtížemi. A silná koncentrace hojivých látek má ještě jedno pozitivum – pro žádoucí účinek stačí použít jen malé množství výrobku, měl by ti tak vydržet déle než běžný kosmetický přípravek.